Nizzolo pobjednik prve etape Tour of Croatia, vozi se druga

Nizzolo pobjednik prve etape Tour of Croatia, vozi se druga

Druga etapa ovogodišnje utrke bit će ujedno i najduža, 240 kilometara duga dionica od Plitvica do Splita.

Talijan Giacomo Nizzolo (Trek) pobjednik je prve etape drugog izdanja biciklističke utrke Tour of Croatia vožene od Osijeka do Varaždina u dužini od 235 kilometara. U završnom sprintu u centru Varaždina Nizzolo je bio brži od najvećeg favorita za uspjeh u ovoj etapi, Britanca Marka Cavendisha (Dimension Data), dok je treće mjesto zauzeo Belgijac Timothy Dupont (Veranda’s Willems).

Prva je etapa protekla u skladu s očekivanjima s obzirom na njezinu konfiguraciju, odnosno potpuno ravničarski profil. Na samom startu iz glavne skupine izdvojila su se četiri vozača, Slovenac Matej Drinovec (Adria Mobil), Rus Aleksej Kurbatov (RusVelo) te dvojac iz momčadi Cycling Academy, Kanađanin Guillaume Boivin i Izraelac Guy Sagiv.

Na jedinom usponu dana, kod Ludbrega oko 35 kilometara prije cilja iz vodeće skupine izdvojio se Boivin koji je uspijevao odolijevati naletima glavne skupine sve do tri kilometra prije cilja. U samoj završnici najbržim se pokazao 27-godišnji Nizzolo koji je tako ostvario prvu pobjedu ove godine. Da se radi o kvalitetnom vozaču pokazuje i činjenica da je na prošlogodišnjem Giru d’Italia osvojio naslov pobjednika u natjecanju po bodovima.

Iščekuju se rezultati druge dionice NP Plitvice-Split koja je u tijeku.

Foto: Giacomo Nizzolo/Facebook Giacomo Nizzolo Fans Club

Foto: Giacomo Nizzolo/Facebook Giacomo Nizzolo Fans Club

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.