Njemačka promijenila trenera košarkaške reprezentacije

Njemačka promijenila trenera košarkaške reprezentacije

Nijemci su nakon tri godine Chrisa Fleminga zamijenili njegovim pomoćnikom.

Foto: commons.wikimedia.org

Iako su neke reprezentacije poput Hrvatske još za trajanja Eurobasketa promijenile trenera nacionalne vrste, Nijemci su to učinili dan nakon završetka europske smotre koju su osvojili Slovenci.

Američkog stručnjaka Chrisa Fleminga na klupi je zamijenio njegov pomoćnik, 48-godišnji Henrik Rodl koji je potpisao ugovor do svršetka Europskog prvenstva 2021. godine.

Njemačka je pod Flemingovim vodstvom izborila plasman u četvrtfinale EP-a, što je najveći njemački uspjeh u posljednjih deset godina. Amerikanac je vodio njemačku vrstu posljednje dvije godine, a sada se želi usredotočiti na posao pomoćnog trenera u redovima Brooklyn Netsa.

Rodl je dugi niz godina igrao za berlinsku Albu koju je s klupe vodio od 2005. do 2007. godine. Osim njemačkog velikana, vodio je i Trier te drugu momčad njemačke reprezentacije. Najveći uspjeh igračke karijere bilo mu je osvajanje zlata na Europskom prvenstvu 1993. godine.

Prvi Rodlov cilj je odvesti Njemačku na Svjetsko prvenstvo u Kinu 2019. godine. U drugom krugu kvalifikacija Nijemci se nalaze u grupi s europskim viceprvakom Srbijom, Austrijom i Gruzijom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.