Nijemci imaju dokaze: Tužiteljstvo povezalo kontroverznog Šapinu s Davorom Šukerom!

Nijemci imaju dokaze: Tužiteljstvo povezalo kontroverznog Šapinu s Davorom Šukerom!

Predsjednika HNS-a povezuje se s kladioničarskim skandalom!

Davor Šuker u poljudskoj loži/Foto: Gettyimages

Njemački mediji objavili su bombastičnu vijest o povezanosti predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davora Šukera s kladioničarskim skandalom, u čijem je žarištu kontroverzni Ante Šapina. ARD tvrdi kako posjeduje dokumente koji neosporno pokazuju povezanost Šukera i Šapine, a rezultat su istrage tužiteljstva iz Bochuma.

Šapina i Šuker, kako se navodi, bili su poprilično bliski, a dokumentirani su i ‘pročešljani’ brojni njihovi telefonski pozivi i SMS poruke. “Može se razaznati kako banda oko Šapine održava kontakte i s Davorom Šukerom te da je Šapina korišten kao ‘frontmen’ za postavljanje oklada”, piše ARD.

Podsjetimo, pod istražiteljskim povećalom jesu najmanje tri sporne utakmice, a radi se o jednom susretu Lige prvaka i dva susreta Europske lige. Šuker, potvrđeno je iz Uefe, u istrazi do sada nije sudjelovao ni kao svjedok, ni optuženik, no iz Transparency Internationala krovnu su europsku nogometnu organizaciju potaknuli na promptno djelovanje oko ove situacije.

“Ako se Davor Šuker spominje u optužnici protiv Šapine i drugih, UEFA bi trebala pokrenuti istragu s obzirom na to da je Šuker član Izvršnog odbora Uefe”, kazala je Sylvia Schenk.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza na najnovije optužbe usmjerene prema Zlatnoj kopački – nemaju komentara.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.