DOLAZE LI BOLJI DANI OSJEČKOM PRVOLIGAŠU?

NK Osijek dobio novog vlasnika, mađarski poduzetnik Lorinc Meszaros najavio bolje dane kluba s Drave

NK Osijek dobio novog vlasnika, mađarski poduzetnik Lorinc Meszaros najavio bolje dane kluba s Drave

Potpisivanjem ugovora o prijenosu vlasništva nad Nogometnim klubom Osijek, s gradom Osijekom i Gradskom bankom dd u stečaju, mađarski poduzetnik Lorinc Meszaros i njegov partner osječki poduzetnik Ivan Meštrović preuzeli su u petak većinsko vlasništvo ovoga kluba.

Stadion Gradski vrt/Foto: commons.wikimedia.org

Potpisivanjem ugovora preuzeto je vlasništvo nad 46,6 posto dionica u dosadašnjem vlasništvu grada Osijeka te 29 posto u dosadašnjem vlasništvu Gradske banke.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić ocijenio je kako se završetak vlasničkog preoblikovanja kluba vjerovatno ne bi dogodio da se politika u Osijeku nije udružila i bila jednoglasna, vjerojatno danas ne bi bili u ovoj situaciji. Zahvalio je svim dioničarima koji su omogućili stvaranje uvjeta za preuzimanje kluba od strane novih vlasnika, poduzetniku Meszarosu na povjerenju i strpljenju, ocijenivši kako je riječ o poslovnim ljudima koji imaju novac i ideje.
Nakon potpisivanja ugovora Meszaros je istaknuo kako je najvažniji kratkoročni plan ojačati klub, kako bi svakako ostao u 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi (HNL), a u srednjoročnim planovima su obnova stadiona “Gradski vrt”, kako bi gledatelji mogli uživati u utakmicama u primjerenim uvjetima, te dovesti NK Osijek među prva tri kluba u HNL-u.

Navijači Osijeka sigurno mogu biti zadovoljni novim vlasnicima, ali ipak treba vidjeti koliko Meszaros planira investirati u klupska pojačanja te prvo Osijeku sačuvati prvoligaški status a zatim u narednim sezonama dignuti klub u gornji dio prvenstvene tablice gdje Osijek svojom tradicijom i poviješću zaslužuje biti.

Prvi korak je potpisivanje ugovora s dva iskusna igrača, Josipom Kneževićem i Aljošom Vojnovićem koji će u subotu službeno postati prva pojačanja Osijeka.

Svoju premijeru pred domaćim navijačima Osijek će imati već sutra kada ugošćuju Istru 1961 u direktnom dvoboju za ostanak u ligi. Ulaz na Gradski vrt je besplatan.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.