NK OSIJEK DOBIVA NOVI STADION I NOGOMETNI KAMP

NK OSIJEK DOBIVA NOVI STADION I NOGOMETNI KAMP

Obilježena 70. obljetnica osnutka Nogometnog kluba Osijek

Photo NK Osijek

Nogometni klub Osijek u lijepom svečanom ambijentu proslavio je svoj 70. rođendan. Okupljeni uzvanici u Hrvatskom narodnom kazalištu prisjetili su se trenutaka iz nogometnog svijeta i povijesti kluba, kao i nogometaša koji su obilježili ovaj sport. Na svečanosti proslave prisustvovala je i državna tajnica Središnjeg ureda za šport Janica Kostelić, te predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i nekadašnji igrač Osijeka, Davor Šuker. Šuker je zahvalio svima koji su sudjelovali prilikom stvaranja povijesti ovog kluba, te poručio  da će Osijek za svoje razvojne projekte imati maksimalnu podršku HNS-a koji će pripomoći svojim namjenskim sredstvima.

Predsjednik Uprave NK Osijek Ivan Meštrović najavio je izgradnju dva stadiona:

. Imat ćemo desetak terena, mali stadion za tri ili tri i pol tisuće gledatelja na kojem će naša prva momčad također igrati utakmice dok se bude gradio novi stadion u Gradskom vrtu. Razmišljalo se i o adaptaciji postojećeg objekta, ali je on izgrađen još sedamdesetih godina i lakše nam je napraviti novi, nego se baviti njegovom adaptacijom. Naše će buduće nogometno izdanje imati desetak tisuća mjesta i siguran sam da nećemo predugo čekati na njegovu izgradnju.

Osječki gradonačelnik  Ivan Vrkić poručio je da Grad Osijek i dalje ostaje partner nogometnom klubu:

„ Napravili smo preduvjete da bi Klub preuzeli novi ljudi koji su i sposobni i odgovorni te su voljni i nadalje ulagati, a to su investicije koje su i za naš grad od kapitalne vrijednosti. Zahvalan sam svom prijatelju Meštroviću i gospodinu Meszarosu jer se pokazalo da itekako znaju svoj posao. Politika je u našem gradu izašla iz nogometa i tada je krenuo i uzlet. Ovo u Kazalištu je bilo predivno i zaista je potaknulo emocije“.

Video: NK Osijek

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.