NK Osijek počeo sa pripremama, počeli i odlasci u talijansku filijalu

NK Osijek počeo sa pripremama, počeli i odlasci u talijansku filijalu

Osječani već 10.siječnja putuju u Veliku na prvi dio priprema, a nakon toga 20. u Marbellu gdje će odigrati četiri jake pripremne utakmice.

Nogometaši Osijeka počeli su sa pripremama za proljetni dio i borbu za drugu poziciju koju nikada do sada nisu osvojili, novih igrača još uvijek nema osim povratnika sa posudbe, dok su neki novi poslani na posudbu.

Prvom treningu prisustvovali su: Marko Malenica, Zvonimir Mikulić, Marijan Antolović, Mile Škorić, Mateo Barać, Andrej Šimunec, Andrej Lukić, Borna Barišić, Tomislav Šorša, Alen Grgić, Nikola Jambor, Robert Mudražija, Benedik Mioč, Domagoj Pušić, Haris Hajradinović, Dmytro Lopa, Petar Bočkaj, Eros Grezda, Gabrijel Boban, Muzafer Ejupi, Mirko Marić, te igrači priključeni iz B momčadi Luka Kukić, Danijel Lončar, Hrvoje Ilić, Mihael Žaper, Mihael Kuprešak i Talys Oliveira.

“Svi su nam igrači na raspolaganju, vidjet ćemo kakva će situacija biti sa Šoršom, mislim da će još nekih desetak dana biti u posebnom režimu rada. U odnosu na prvi dio sezone s nama više nisu Lesjak i Matas koji će potražiti novu sredinu i želim im sreću jer su to i zaslužili svojim karakternim ponašanjem i profesionalnim odnosom. U dogovoru s njima zaključili smo da je najbolje, kako smo se i mi odredili prema mlađim igračima, da obojica potraže klubove u kojima će više igrati.”- izjavio je na prvoj konferenciji za novinare trener Zoran Zekić.

Bijelo-plavi na startu proljetnog dijela imaju dva derbija protiv Dinama i Rijeke, nakon toga će se mnogo karata otvoriti u borbi za visoke pozicije.

“Što se mene tiče, otvorena je borba za Europu. Imajući u vidu činjenicu da je Lokomotiva među četiri momčadi koje su ostale u završnici Kupa Hrvatske, nameće se potreba da bismo u HNL-u trebali biti drugi ili treći da bismo osigurali Europu bez obzira na to što će oni napraviti u spomenutom natjecanju. Mogu se složiti da će prve dvije prvenstvene utakmice odgovoriti na neka pitanja, ali bi isto tako bilo i da igramo protiv nekih drugih protivnika. Imamo dva prava derbija i u tom smjeru smo i koncipirali pripreme. Pred nama su samo četiri radna tjedna, bilo bi puno bolje da smo imali još nekih desetak dana, no vjerujem da će igrači shvatiti da od prvog dana moraju biti maksimalno ozbiljni i odgovorni u svakom pogledu.” -rekao je Zekić.

Rubrika dolazaka igrača je još uvijek prazna, Osijek je ciljano doveo veliki broj igrača ljetos te se neće žuriti sa nepotrebnim akvizicijama. Poznato je da će Zoran Lesjak karijeru nastaviti u talijanskom Santarcangelu ,kao i Špoljarić koji je jesen proveo na posudbi u Dugopolju. Varšavska Legia je zagrizla za Škorićem, dok se Zvonimir Mikulić vratio sa posudbe iz moldavskog Sheriffa, a budući da je Osijek dobro popunjen na vratarskoj poziciji nije nemoguće da pronađe novu sredinu.

“Znate da smo po običaju nešto manje aktivni u zimskom prijelaznom roku, ali to ne znači da neće biti dolazaka, pa možda i poneki odlazak. Morate znati da svakodnevno imamo upite za naše igrače, mi tomu za sada uspješno odolijevamo i vjerujem da ćemo s velikom većinom ovoga kadra ući u nastavak prvenstva. Što se pak tiče mogućih transfera, posebice onih ulaznih, nadam se da ćemo se još pokoji puta susresti na konferencijama za novinare.” -istaknuo je sportski direktor Alen Petrović.

Osječani su dogovorili utakmice u španjolskoj Marbelli i to protiv Puskas Akademije (23.01.),  Dynamo Kijeva (26.01.),  Steaue Bukurešt (30.01.) i Lokomotiva iz Moskve(02.02.).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.