Četvrta sezona međunarodnog dječjeg društveno odgovornog projekta

Nogomet za prijateljstvo

Nogomet za prijateljstvo

`Utjelovljenje ideja i vrijednosti koje nogomet i sport promoviraju među mladima.´

Foto: Football For Friendship /Facebook

Kompanija Gazprom, službeni sponzor Uefine Lige prvaka, najavila je otvaranje četvrte sezone međunarodnog dječjeg društveno odgovornog projekta NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO.

Svake godine zemljopisni je doseg projekta sve veći. Ove će se sezone u projektu po prvi puta sudjelovati i mladi nogometaši iz Afrike i Južne Amerike, a porast će i broj azijskih ekipa. Ukupni broj zemalja sudionica povećan je s prošlogodišnjih 24 na ovogodišnje 32 zemlje sudionice, što je četiri puta više u odnosu na početak projekta.

U projektu sudjeluje i Hrvatska već treću godinu za redom pa će tako i ove godine taj dan se obilježiti na način veličanja  sportskog duha i sportskih vrijednosti. Događanja u sklopu projekta  “NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO” najavljen je za subotu 23. travnja s početkom u 12.15 h na pomoćnom terenu zagrebačkog Maksimira (južna strana kod Borongaja). Tim povodom  okupljenima će se predstaviti mladi sudionici ovog međunarodnog dječjeg društveno odgovornog projekta  koji će hrvatske boje predstavljati i na svjetskoj smotri od 26. do 29. lipnja u Milanu, u sklopu finala Uefine Lige prvaka.

Mlađim pionirima zagrebačkog Dinama pridružit će se dvije talentirane tinejdžerice koje su svoje mjesto u Milanu izborile u nagradnom natječaju, osvojivši srca publike atraktivnim snimkama nogometnih trikova, a djelić te čarolije pokazat će i na subotnjoj proslavi. Mladim nogometašicama i nogometašima podršku će pružiti i nogometaši zagrebačkog Dinama.

Uz ostale događaje, 25. travnja u svim će se zemljama sudionicama obilježiti Međunarodni dan nogometa i prijateljstva. Osim toga, u razdoblju između 27. i 28. svibnja Milano će biti domaćin Međunarodnog turnira uličnog nogometa te Međunarodnog dječjeg foruma “NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO”.

Forum će završiti dodjelom Kupa devet vrijednosti, posebnog priznanja projekta NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO jednom od profesionalnih nogometnih klubova u svijetu za krajnju predanost vrijednostima projekta. Po završetku Foruma sudionici će prisustvovati završnoj utakmici ovogodišnjeg izdanja Uefine Lige prvaka na milanskom stadionu Giuseppe Meazza (San Siro).

“Kup devet vrijednosti, koji dodjeljuju sudionici projekta „Nogomet za prijateljstvo“, statua je mladog nogometaša koji drži planet Zemlju u obliku nogometne lopte. Kao takav uspješno utjelovljuje ideje i vrijednosti koje nogomet i sport općenito promoviraju među mladima”  rekao je na predstavljanju projekta njegov svjetski ambasador legendarni Franz Beckenbauer.

Football For Friendship /Facebook

Football For Friendship /Facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.