Dante: Od Hrvata se najviše bojimo Modrića, a Mandžukićev će izostanak teško nadoknaditi

Dante: Od Hrvata se najviše bojimo Modrića, a Mandžukićev će izostanak teško nadoknaditi

Brazilski branič ističe kako im je Marcelo otkrio karakteristike Modrićeve igre i tvrdi da će domaćini biti u prednosti jer znaju sve vrline i mane Kovačeve reprezentacije

Dante/Getty Images

Deset dana prije utakmice otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva, u brazilskom taboru prikupljaju sve više informacija o Hrvatskoj. Pred novinarima je o karakteristikama njihovog prvog suparnika na Mundijalu govorio Bayernov stoper Dante, koji od Hrvata najbolje poznaje svojeg klupskog suigrača Marija Mandžukića. Brazilski branič smatra da Niko Kovač 12. lipnja u São Paulu neće uspjeti nadoknaditi njegov izostanak.

– Mandžukić je veliki borac i teško je pronaći takvog igrača. Hrvatskoj će jako nedostajati u toj utakmici. No bez obzira na to, moramo biti vrlo oprezni – kaže 30-godišnji Dante.

Dodao je da su na treninzima proteklih dana „počeli nešto razgovarati o Hrvatskoj“.

– Marcelo stalno spominje Luku Modrića, koji je očigledno najopasniji hrvatski igrač. Objasnio nam je da igra visokim tempom i neprestano seli loptu s jedne na drugu stranu. Moramo razmijeniti takve informacije kako bismo vizualizirali suparnika i u startu bili u prednosti. Znamo njihove prednosti i slabosti i to će biti presudno kada se nađemo na travnjaku – dodao je Dante.

Brazil u utorak u 21 sat po srednjeuropskom vremenu igra pretposljednju prijateljsku utakmicu protiv Paname, u kojoj zbog lakših ozljeda neće nastupiti branič Thiago Silva i napadač Bernard. Posljednju provjeru imat će tri dana kasnije protiv Srbije koja bi im po stilu igre trebala „glumiti“ Hrvatsku.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.