Nogometaši Stuttgarta uzimali doping

Nogometaši Stuttgarta uzimali doping

Komisija za istraživanje dopinških slučajeva optužila je Stuttgart za korištenje nedopuštenih sredstava...

Foto: commons.wikimedia.org - Walter Mains

Neovisna komisija koja je istraživala sumnjive slučajeve korištenja nedopuštenih sredstava objavila je kako su najmanje dva njemačka nogometna kluba koristila doping 70-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća.

Najčvršći dokazi prstom upiru u Stuttgart, ali i Freiburg, koji je u to vrijeme igrao u Drugoj ligi. U čitav je slučaj upletena Sveučilišna bolnica u Freibrugu koja se već našla u središtu skandala nakon što je ‘pomagala’ kontroverznim njemačkim biciklistima između 1975. i 1980. godine.

“Sada je definitivno dokazano da je u njemačkom nogometu bilo sustavnog dopingiranja”, objašnjeno je iz Komisije, a čitav je slučaj promptno prokomentirao i optuženi klub. “Teško je to i komentirati jer se radi o događajima starim preko trideset godina. Surađivat ćemo s nadležnim organima kako bismo rasvijetlili situaciju jer prije svega želimo čist sport.”

Oglasio se i tadašnji trener šesterostrukog njemačkog prvaka Jürgen Sundermann. “Takve su tvrdnje čista glupost. Apsurdno mi je uopće i zamisliti da se itko od igrača dopingirao”, kratko je komentirao Sundermann.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.