Nogometašice putuju u Brazil

Nogometašice putuju u Brazil

Hrvatske nogometašice u prosincu očekuje turneja u Brazilu...

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija/Foto: HNS

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je kako je dogovorena atraktivna turneja najboljih hrvatskih nogometašica u Brazilu.

Hrvatske reprezentativke na put bi se trebale otisnuti u prosincu, a zaigrat će protiv selekcija Meksika i Kanade, i to u više navrata 9, 13. i 16. prosinca.

Najbolja selekcija ipak neće biti potpuno ‘najbolja’ jer će na put uglavnom igračice iz domaće lige, a s njima najvjerojatnije neće niti izbornik Zvonimir Kolak. Razlog tomu jesu klupska natjecanja, koja se u prosincu još uvijek igraju u Njemačkoj.

Međunarodni turnir Pentacampeonate susrete će ugostiti na Areni das Dunas u Natalu, a Hrvatice će startati protiv Brazila (9. prosinca, 20.45 sati), nastaviti s Kanadom (13. prosinca, 18.30) te potom snage ogledati i s Meksikom (16. prosinca, 18.15).

No, i dok je izuzetno pozitivno i lijepo što čelnici HNS-a rade na promociji ženskog nogometa i njegovu razvoju, i dalje je legitimno zapitati se gdje su u čitavoj priči domaći klubovi i kada će se napokon značajnije i konstantnije pomoći i njima, odnosno njihovu opstanku. Onima koji reprezentativke, uostalom, i odgajaju….

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.