Nokaut Salzburga dinamu donio popriličnu financijsku injekciju

Nokaut Salzburga dinamu donio popriličnu financijsku injekciju

Foto: Gordan Laušić (HNS)

Ulaskom u Ligu prvaka, četvrtim od 2011.Dinamo si je priskrbio veliku zaradu.

UEFA svakom klubu koji se plasira u Ligu prvaka daje 12 milijuna eura, ali u slučaju Modrih to nije sve.

Budući da su se u natjecanje uključili u drugom pretkolu, dobili su za sami nastup u toj fazi 300 tisuća eura, potom još 400 tisuća za nastup u trećem pretkolu te dva milijuna za trijumf u play-offu protiv Red Bull Salzburga.

Ukupno je to 14.700.000 eura (oko 110 milijuna kuna) na što treba dodati i prihod od tv-prava (UEFA to dijeli obično u lipnju, po završetku svake sezone) te premije vezane uz rezultate.

Ukoliko se Modrima dogodi velika pobjeda poput lanjskog slavlja nad Arsenalom, dobit će još milijun i pol eura jer upravo toliko iznosi premija za pobjedu u skupini dok neriješeni rezultat UEFA honorira s 500.000 eura.

 U ovih nekoliko dana do kraja prijelaznog roka bit će zanimljivo pratiti daljnji razvoj situacije u Maksimiru. Na odlasku su Marko Rog i El Arabi Hillel Soudani, a vratar Eduardo Carvalho već je na putu za London gdje bi trebao potpisati za Chelse.

Marko Pjaca je prodan, a odu li i spomenuta trojka bit će to bitno oslabljena momčad Dinama koja će konkurirati najjačim europskim klubovima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.