SP U FRANCUSKOJ 2017.

NORVEŠKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA BEZ MEDALJA NA VELIKIM NATJECANJIMA

NORVEŠKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA BEZ MEDALJA NA VELIKIM NATJECANJIMA

Hrvatska rukometna reprezentacija na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2016. godine u borbi za broncu pobijedila je Norvešku rezultatom 31:24.

Facebook HRS

Norveška rukometna reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu igra jako dobar, pa možda čak i ponajbolji rukomet. Zasigurno je ovo jedna od bolji generacija Norveške  koju vodi Christian Berger. Svoje mjesto izborila je pozivnicom koju im je dodijelio IHF, što oni koriste na najbolji mogući način i dokazuju svoju kvalitetu time što se nalaze u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Norveška do sada još uvijek nema ni jednu osvojenu medalju s muškom reprezentacijom, što im je vjerojatno i dodatna motivacija da to i ostvare.  Njihov najbolji uspjeh na Svjetskim prvenstvima do sada je bilo šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu daleke 1958. godine, te im je ovaj prolazak u polufinale osvježio rukometnu statistiku. Najbolji uspjeh postigli su na Europskom prvenstvu u Poljskoj prošle godine kada su se protiv Hrvatske borili za brončanu medalju. Ipak, hrvatska reprezentacija bila je bolja  i u pobjedi 31:24 odnijela medalju i tako ostavila Norvešku s takozvanom ˈdrvenom medaljomˈ i četvrtim mjestom na ukupnom Europskom prvenstvu.

Facebook HRS

Norvežani nisu bili uspješni i s plasmanima na Olimpijske igre. Do sada su samo jednom nastupali na Olimpijskim igrama i to davne 1972. godine i osvojili deveto mjesto. U travnju prošle godine u ključnom susretu za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru izgubili su od Hrvata i tako opet ostali bez igara.

Što se tiče njihove ženske rukometne reprezentacije, ona je daleko ispred svega i osvojila šest olimpijskim medalja,  dva zlata, srebra i bronce, tri puta bile svjetske, a sedam puta europske prvakinje.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.