Norvežani obranili naslov, Tandeu drugo zlato

Norvežani obranili naslov, Tandeu drugo zlato

Norveškoj pobjeda u Oberstdorfu, na drugom mjestu Slovenci, broncu osvojili Poljaci.

www.fis-ski.com

Njemački Oberstdorf i danas je ugostio skijaše skakače, održano je momčadsko natjecanje u skijaškim letovima. Poslije osam letova naslov svjetskih prvaka obranili su Norvežani, u sastavu su bili Robert Johansson, Andreas Stjernen, Johann Andre Forfang i Daniel Andre Tande.

Već nakon prve serije uvjerljivo su vodili Norvežani, ispred Slovenaca imali su 41 bod prednosti. Treće mjesto držala je Njemačka, iza Slovenije zaostajali su 11 bodova, dok je na četvrtom mjestu završila Poljska, s 0.4 boda zaostatka iza domaćina.

Do kraja natjecanja Norvežani su još povećali prednost i samim time još jednom dokazali, da su u ovom trenutku najbolji letači. Drugo mjesto zadržali su Slovenci, srebrnu medalju osvojili su Jernej Damjan, Anže Semenič, Domen i Peter Prevc. Na kraju je brončanu medalju osvojila Poljska, završili su ispred Nijemaca a u sastavu Poljske bili su Dawid Kubacki, Stefan Hula, Piotr Zyla i Kamil Stoch.

Norvežanin Tande u Oberstdorfu je tako nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji osvojio zlato i na momčadskom natjecanju.

Rezultati:

  1. Norveška   1.662,2
  2. Slovenija    1.615,8
  3. Poljska       1.592,1

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.