Norvežani poslali bezidejne Austrijance kući

Norvežani poslali bezidejne Austrijance kući

Foto:EHF

U porečkoj skupini B od 20.30 sati gledali smo susret Norveške i Austrije. Blagi favoriti Norvežani opravdali su ulogu favorita te zasluženo slavili nad bezidejnim protivnikom te se učvrstili na drugome mjestu skupine B te poslali Austriju kući.

Od prvog se sučevog zvižduka krenulo čvrsto. Prvih se pet minuta igralo gol za golom, nakon čega Norvežani dolaze u prednost pogocima Sagosena i Gulleruda. Austrija nepotrebno srlja u napadima te gubi lopte, što protivnik koristi te dolazi na +4. U nastavku Norveška pokazuje apsolutnu nadmoć te u 23. minuti golom Sagosena dolaze do najveće prednosti od 7 pogodaka, 16-9. Minutom odmora ulazi se u zadnjih 60 sekundi prvog dijela. U svlačionice se otišlo rezultatom 18-14, iako je Austrija imala zadnji napad za priključak kojeg brani Bergerud.

U nastavak Austrija ulazi sa igračem manje, te se Norvežani vraćaju na ugodnih +6. Na semaforu prednost je ostala na istoj strani, ali uz puno više isključenja. Žustri prekršaji obilježili su drugi dio. Austrija se nije predala, ali igra nije bila na razini, s obzirom da je njihov najmanji zaostatak bio onaj od -5. U zadnjih se deset minuta ušlo sa 34-25. Austrija kako se bližio kraj igrala sve lošije te Norveška u pet minuta prije kraja stigla na velikih 11 razlike, te je tu priča bila napisana. Ostatak je bio rutinsko dovršavanje posla. Završilo je 39-28.

Bjornsen sa 8 pogodaka bio je najefikasniji kod Norvežana, dok je Bylik sa identičnim brojem bio najbolji igrač Austrije.

Norveška-Austrija, 39-28, Sportski centar Žatika, Poreč, 3000 gledatelja

Norveška: Bergerud 12 obrana, Christensen 1 obrana, Bjornsen 8, Reinkind 6, Jondal 4, Jakobsen 4, O’Sullivan 4, Sagosen 4, Johannensen 3, Rod 2, Gellerud 2, Tonnensen 2

Austrija: Pilipovic 6 obrana, Bauer 4 obrane, Bylik 8, Bozovic 4, Zeiner 3, Wagner 3,Hermann 3, Jelinek 2, Ziura 2, Kandolf 1, Ranftl 1, Weber 1.

 

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.