Norvežani poslali bezidejne Austrijance kući

Norvežani poslali bezidejne Austrijance kući

Foto:EHF

U porečkoj skupini B od 20.30 sati gledali smo susret Norveške i Austrije. Blagi favoriti Norvežani opravdali su ulogu favorita te zasluženo slavili nad bezidejnim protivnikom te se učvrstili na drugome mjestu skupine B te poslali Austriju kući.

Od prvog se sučevog zvižduka krenulo čvrsto. Prvih se pet minuta igralo gol za golom, nakon čega Norvežani dolaze u prednost pogocima Sagosena i Gulleruda. Austrija nepotrebno srlja u napadima te gubi lopte, što protivnik koristi te dolazi na +4. U nastavku Norveška pokazuje apsolutnu nadmoć te u 23. minuti golom Sagosena dolaze do najveće prednosti od 7 pogodaka, 16-9. Minutom odmora ulazi se u zadnjih 60 sekundi prvog dijela. U svlačionice se otišlo rezultatom 18-14, iako je Austrija imala zadnji napad za priključak kojeg brani Bergerud.

U nastavak Austrija ulazi sa igračem manje, te se Norvežani vraćaju na ugodnih +6. Na semaforu prednost je ostala na istoj strani, ali uz puno više isključenja. Žustri prekršaji obilježili su drugi dio. Austrija se nije predala, ali igra nije bila na razini, s obzirom da je njihov najmanji zaostatak bio onaj od -5. U zadnjih se deset minuta ušlo sa 34-25. Austrija kako se bližio kraj igrala sve lošije te Norveška u pet minuta prije kraja stigla na velikih 11 razlike, te je tu priča bila napisana. Ostatak je bio rutinsko dovršavanje posla. Završilo je 39-28.

Bjornsen sa 8 pogodaka bio je najefikasniji kod Norvežana, dok je Bylik sa identičnim brojem bio najbolji igrač Austrije.

Norveška-Austrija, 39-28, Sportski centar Žatika, Poreč, 3000 gledatelja

Norveška: Bergerud 12 obrana, Christensen 1 obrana, Bjornsen 8, Reinkind 6, Jondal 4, Jakobsen 4, O’Sullivan 4, Sagosen 4, Johannensen 3, Rod 2, Gellerud 2, Tonnensen 2

Austrija: Pilipovic 6 obrana, Bauer 4 obrane, Bylik 8, Bozovic 4, Zeiner 3, Wagner 3,Hermann 3, Jelinek 2, Ziura 2, Kandolf 1, Ranftl 1, Weber 1.