Norvežani tradicionalno dobri u letovima, prvijenac Stjernena!

Norvežani tradicionalno dobri u letovima, prvijenac Stjernena!

Prvu pobjedu u karijeri upisao je Andreas Stjernen, na postolju Daniel Andre Tande i Simon Ammann.

www.fis.ski.com

Austrijski Kulm ugostio je skijaše skakače, održano je tradicionalno natjecanje u skijaškim letovima. Prvu pobjedu u karijeri upisao je Andreas Stjernen.

Nakon prvog leta uvjerljivo je vodio Norvežanin Stjernen, doskočio je na 229 metra i imao najduži let prve serije. Više od šest bodova zaostao je 36-godišnji Švicarac Simon Ammann, imao je jedanaest metara kraći let. Na postolju se nakon prvog leta našao i Slovenac Peter Prevc, bio je metar duži od Ammanna, međutim zbog lošijih ocjena osvojio je bod manje od Švicarca. Poslije prvog leta među prvih deset bilo je najviše Norvežanina, čak njih četvorica.

Prednost iz prve serije u nastavku zadržao je Stjernen i s letom od 226 metra stigao do prve pobjede u karijeri u pojedinačnoj konkurenciji. Odlično je posao u drugoj seriji odradio još jedan Norvežanin, Daniel Andre Tande imao je dužinu dana, doletio je na 240.5 metra i sa sedmog mjesta stigao na postolje. Treće mjesto osvojio je iz prve serije drugoplasirani Ammann  i spriječio trostruku Norvešku pobjedu.

Rezultati:

  1. Andreas Stjernen (229m, 226m)
  2. Daniel Andre Tande (210.5m, 240,5m)
  3. Simon Ammann (218m, 227.5m)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.