Nova hrvatska “jedinica” Danijel Subašić: Lijepo je biti prvi vratar reprezentacije nakon dugo čekanja

Nova hrvatska “jedinica” Danijel Subašić: Lijepo je biti prvi vratar reprezentacije nakon dugo čekanja

- Treba malo vremena da se uigramo, imao sam i ja malo nonšalantnih poteza i krivih ispucavanja, ali sve je to škola za budućnost, kaže Subašić

Oliver Zelenika, Stipe Pletikosa i Danijel Subašić/Getty Images

Hrvatska nogometna reprezentacija u Zagrebu se priprema za uvodni kvalifikacijski dvoboj protiv Malte, a u novom ciklusu prvi će vratar reprezentacije biti Danijel Subašić. Prijateljski test protiv Cipra poslužio je Niki Kovaču da dobije dodatni uvid u kvalitetu i spremu pojedinih igrača, a dobra igra i pobjeda, uz dva gola Marija Mandžukića, novi su zalog optimizma uoči susreta s Maltežanima u utorak na maksimirskom stadionu.

– Favoriti smo protiv Malte, vjerujem da neću imati mnogo posla. Važno je pobijediti i krenuti pobjedom u kvalifikacije. Tu su nova lica, velik broj mladih igrača, ali dobro je to izgledalo protiv Cipra, ističe vratar Danijel Subašić.

– Lijepo je biti prvi vratar reprezentacije nakon dugog čekanja. Treba malo vremena da se uigramo, imao sam i ja malo nonšalantnih poteza i krivih ispucavanja, ali sve je to škola za budućnost. Sve je dobro prošlo u prvoj utakmici i nadam se da ćemo biti uspješni, dodao je čuvar mreže Monaca i Hrvatske.

Protiv Cipra u Puli Subašić se istaknuo i jednom dobrom obranom u samoj završnici utakmice, obranivši pokušaj protivničkog napadača iz blizine.

– Moj je posao da obranim kad treba, a najgore je kad nemaš posla cijelu utakmicu i onda moraš spasiti tu jednu šansu, prokomentirao je.

Subašić je u kontaktu sa svojim prethodnikom na hrvatskom golu, a o svojoj poziciji kaže:

– Naravno da sam se čuo s Pletikosom, ali nismo pričali o utakmici. Izbornik Kovač mi je rekao da sam sada broj jedan, ali svi znamo da u Hrvatskoj ima dobrih vratara. No, vratara ne čine jedna ili dvije utakmice, nego kontinuitet dobrih igara. Kalinić je bio izvrstan i šteta je što Hajduk nije ostao u Europi. Isto tako je dobar i Vargić u Rijeci, a ima i drugih, Vuković, Livaković…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.