Nova kazna za Hajduk, zbog istog grijeha otvoren još jedan disciplinski postupak

Nova kazna za Hajduk, zbog istog grijeha otvoren još jedan disciplinski postupak

Hajduk će dobiti kaznu zbog istog transparenta i za utakmicu protiv Gorice.

Nije dugo trebalo HNS-u da reagira na sramotne poruke Hajdukovih navijača. Disciplinski sudac Alan Klakočer kaznio je Hajduk sa 50 tisuća kuna i sa zatvaranjem sjeverne tribine na Poljudu na jednu utakmicu zbog natpisa “Maksovi mesari” i bakljade na utakmici između Hajduka i Intera koja se igrala u nedjelju. Navijači su transparent držali na ogradi nekoliko minuta, pa su ga onda naglo maknuli.

Maksovi mesari bili su ustaški zločinci u Drugom svjetskom ratu koji su ubijali u ime marionetske i zločinačke tvorevine NDH, a bili su pod zapovjedništvom zloglasnog Vjekoslava ‘Maksa’ Luburića, zapovjednika Jasenovca.

Zbog istog natpisa HNS je pokrenuo disciplinski postupak protiv Splićana i za utakmicu protiv Gorice, no kazna još nije obavljena. Tako će Hajduk iduću utakmicu koja će se igrati na Poljudu, a to će biti 16. ožujka protiv Rudeša, igrati pred praznim sjeverom. To znači da će se Torcida vjerojatno premjestiti na zapadnu tribinu.

– Zbog paljenja pirotehničkih naprava, neprimjerenog skandiranja i isticanja transparenta s neprihvatljivim sadržajem među pripadnicima navijačke skupine Torcida na gostujućoj tribini na utakmici Inter Zaprešić-Hajduk čime su opetovano napravljeni prekršaji iz članka 67. i 88. DP HNS-a, HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem jedne utakmice bez gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 50.000 kuna – stoji u priopćenju kojeg potpisuje Alan Klakočer.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.