Nova pobjeda hrvatske futsal reprezentacije

Nova pobjeda hrvatske futsal reprezentacije

Mato Stanković/Foto Arsen Miletić

U drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo Hrvatska je bila bolja od Belgije s uvjerljivih 6:1. Od početka je bilo jasno da je naša momčad kvalitetnija. Već u prvoj minuti Suton je lijepo pronašao usamljenog Jelovčića, no njegov udarac nije bio precizan. No, u petoj minuti Hrvatska je stigla do prednosti. Novak je prošao po lijevoj strani i uputio udatac, Zemmouri je uspio odbiti loptu, no najbrži je bio Suton i mirno je pogodio mrežu. Tada se Belgija malo otvorila i u jednom periodu kontrolirala igru, no ubrzo je stigao novi pogodak Hrvatske. U 11. minuti je Jelovčić iz slobodnog udarca uposlio Novaka, koji je rutinski pogodio za 2:0.

Dvije minute potom Novak iz kornera asistira Marinoviću, koji se upisuje u strijelce i rezultat je 3:0. Belgija je već tada uvela golmana – igrača, ali Grcić je to odmah u 16. minuti kaznio pogotkom u praznu mrežu preko cijelog terena. Nedugo potom je Postružin u dobroj situaciji pucao pored gola. U posljednjoj akciji prvog dijela Adnane je uspio smanjiti rezultat.

U drugom se dijelu igralo obostrano otvoreno. Vratar Belgije je zaustavio još jedan pokušaj Jelovčića, a Yachou je na drugoj strani pogodio vanjsku stranu mreže. Nedugo potom Marinović je svojim drugim pogotkom doveo našu momčad u vodstvo 5:1.

Igrala se 27. minuta kad je Jukić zaustavio udarac Rahoua, a Grcić je blokirao Adnaneov pokušaj nakon odbijene lopte. Hrvatska je nastavila dominirati i propustila je nekoliko vrlo dobrih prilika. U završnici je Belgija opet uvela golmana – igrača i Matošević je postavio konačnih 6:1.

U posljednjem kolu Hrvatska u utorak igra protiv Ukrajine.

Hrvatska – Belgija 6:1

Strijelci: Suton 5, Novak 11, Marinović 13, 25, Grcić 16, Matošević 37 – Adnane 20

Hrvatska: Ivo Jukić (V), Ivan Mladina (V), Jakov Grcić, Kristijan Grbeša, Saša Babić, Franco Jelovčić, Dario Marinović, Tihomir Novak, Josip Suton, Kristijan Postružin, Davor Kanjuh, Matej Horvat, Toni Jelavić, Vedran Matošević

Belgija: David Morant (V), Bilal Zemmouri (V), Ibrahim Adnane, Karim Chaibai, Reda Mohamed Dahbi, Sadek El Ouamari, Marvin Ghislandi, Aziz Hitou, Ilias Kaddouri, Khalid Moussaoui, Yassine Qoli, Omar Rahou, Jawad Yachou, Hamza Zaaf

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.