Nova sportska tragedija: Ragbijaš preminuo nakon neugodnog udarca

Nova sportska tragedija: Ragbijaš preminuo nakon neugodnog udarca

Australski igrač ragbija izgubio je život poslije utakmice Sunshine Coasta i North Devilsa...

Svijet sporta u utorak je potresla nova strašna tragedija. Život je na travnjaku izgubio mladi australski ragbijaš James Ackerman nakon što je tijekom susreta svog Sunshine Coasta i North Devilsa zadobio jedan neugodan udarac.

Ackerman je navršio dvadeset pet godina, otac je dvoje djece, a preminuo je u bolnici u Brisbaneu. Uzrok smrti još nije službeno obznanjen, no vjerojatno je uzrokovan rušenjem suparničkog igrača Francisa Mola.

Obitelj mladog sportaša tek se kratko oglasila u medijima, samo kako bi najavila plemenitu gestu: “Samo da se zna, učinit ćemo ispravnu stvar i donirati organe. Nadam se da će zbog toga netko imati bolji i dulji život”, kroz suze je u kameru prozborio njegov brat Tom.

Predsjednik Sunshine Coasta teško je pronalazio riječi za tragediju koja se dogodila. “Bio je jedan od onih igrača koje su baš svi voljeli. Nije mnogo govorio, pričao je kratko i jasno i zaista – svi su ga voljeli, od suigrača do protivnika.”

Kratkim priopćenjem promptno su se oglasili iz tamošnjeg saveza: “Želimo izraziti sućut Jamesovoj obitelji, prijateljima i klubu. Ovo je vrlo važan trenutak, stoga molim sve da se maksimalno poštuje privatnost obitelji preminulog”, rekao je izvršni direktor lige Robert Moore.

Uskoro će se, potvrđeno je, krenuti i u detaljno istraživanje je li Molovo rušenje nesretnog ragbijaša prekoračilo granice dopuštenog te, na kraju krajeva, i uzrokovalo njegovu preranu smrt.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.