Nove kazne za tri najbolja hrvatska kluba

Nove kazne za tri najbolja hrvatska kluba

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević zbog upotrebe pirotehnike ponovno je kaznio Rijeku i Hajduk, dok je zbog pet žutih kartona sankcioniran i zagrebački Dinamo.

Propusti u organizaciji utakmica 22. i 23. kola MaxTV Prve lige dodatno će isprazniti blagajnu trima najvećim hrvatskim klubovima. Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević ponovno nije imao izbora te je Dinamu, Hajduku i Rijeci odrezao solidne novčane globe, prvenstveno zbog navijačke uporabe pirotehnike.

Kontrolori utakmica bakljadu su evidentirali na susretima 23. kola između Rijeke i Slaven Belupa te Hajduka i Zadra, od strane navijačkih skupina Armada i Torcida, te su oba kluba kažnjena sa po pet tisuća kuna.

Aktualni je hrvatski prvak, pak, sankcioniran zbog žutih kartona (pet momčadskih), a prema članku 54. Disciplinskog pravilnika HNS-a – također s pet tisuća kuna. Zbog isključujućeg žutog kartona s tri tisuće kuna i utakmicom zabrane igranja kažnjen je i Lokomotivin veznjak Jerko Leko.

Zbog upotrebe priotehnike pet tisuća kuna u HNS-ovu blagajnu morat će uplatiti i Lokomotiva i Osijek, zbog ‘grijeha’ u 22. kolu Prve lige.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.