Nove medalje za gimnastičare u Dohi

Nove medalje za gimnastičare u Dohi

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebro, a Ana Đerek broncu na natjecanju Svjetskog kupa u Dohi.

Drugi vikend za redom hrvatski gimnastičari oduševljavaju na turniru Svjetskog kupa, a nakon Bakua gdje je srebrni na preči bio Anton Kovačević, a Filip Ude brončani na konju s hvataljkama, danas su u Dohi medalje osvojili Tin Srbić (20) i Ana Đerek (18).

Zagrepčanin je u finalu preče osvojio srebro i tako se nakon prošlogodišnje četiri bronce (Szombathely, Osijek, Ljubljana i Baku), prvi put u karijeri popeo na drugu stepenicu postolja. Prije tjedan dana u Bakuu je bio šesti, no ovaj put je odradio jednu od svojih najboljih vježbi i s ocjenom 14,400 stao odmah uz zlatnog Kineza Ruoteng Xiaoa koji je bio bolji za samo 0,133 boda.

Naša najbolja gimnastičarka Ana Đerek nastupila je u čak dva finala, a nakon što je bila peta na gredi (12,833) osvojila je broncu na svojoj najdražoj spravi, parteru (12,900). Ispred splitske olimpijke bile su samo Kineskinja Tingting Liu i srebrna Australka Emily Little.

Nakon odlično odrađenog posla u Bakuu i Dohi gdje su ukupno osvojili četiri medalje hrvatski reprezentativci okreću će završnim pripremama za Europsko prvenstvo koje ih od 19. do 23. travnja čeka u rumunjskom Cluju.

(Foto: Ana Đerek/HGS)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.