Novi gaf UEFA-e, poznat je ovogodišnji europski klupski prvak

Novi gaf UEFA-e, poznat je ovogodišnji europski klupski prvak

Na službenim stranicama UEFA-e jučer je satima stajala fotografija na kojoj piše tko je ovosezonski osvajač Lige prvaka.

Foto: UEFA

Dok je madridski Real apsolutni favorit u borbi za treći uzastopni naslov europskog klupskog prvaka, UEFA je jučer greškom proglasila Liverpool ovogodišnjim osvajačem Lige prvaka.

Naime, na službenim stranicama UEFA-e jučer je satima stajalo zaglavlje s fotografijom na kojoj piše kako je osvajač najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja engleski klub. Upravo je Liverpool zadnji koji je uspio srušiti madridski Real u finalima Kupa/Lige prvaka. Bilo je to davne 1981. godine u Parizu.

Mnogi će se odmah sjetiti Rominog performansa neposredno prije ždrijeba polufinala Lige prvaka. Tada je na službenoj stranici Rome prije ždrijeba objavljena informacija kako su karte za susret Rome i Liverpoola već u prodaji. Objava je bila vidljiva nekoliko minuta, dok ljudi zaduženi za to nisu uočili svoju pogrešku. Isto se ispostavilo istinitim nakon što je Andrij Ševčenko na ždrijebu u Nyonu spojio upravo ova dva kluba.

Hoće li se dakle Liverpool zaista okititi naslovom europskog klupskog prvaka i je li ovo zaista bila još jedna velika pogreška UEFA-e? Saznat ćemo za točno tri tjedna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.