Novi igrač ruskog velikana samo za HR: “Kad sam čuo za njihov interes ostao sam šokiran”

Novi igrač ruskog velikana samo za HR: “Kad sam čuo za njihov interes ostao sam šokiran”

Mladi i talentirani igrač otišao je iz Slaven Belupa u ruski CSKA iz Moskve.

foto: pfc-cska.com

Pomalo nas je sve iznenadila vijest da je mladi igrač Slaven Belupa, Kristijan Bistrović potpisao dugogodišnji ugovor sa CSKA Moskvom.

Ove sezone je mladi i talentirani nogometaš za Slaven Belupo odigrao samo 12 prvenstvenih utakmica, ali skauti ruskog kluba prepoznali su ogroman talent kojeg mladi nogometaš iz Imbriovca posjeduje. Ugovor je potpisan na četiri i pol godine, a na ime odštete Slaven Belupo će dobiti oko 500 tisuća Eura te eventualni postotak od budućeg transfera. Svoje prve dojmove nakon transfera podijelio je s nama.

 Možeš li nam opisati kako su prošli prvi treninzi i upoznavanje s novim suigračima?

Prvi treninzi su dobro prošli, igra se u većoj brzini nego u Hrvatskoj, a u stručnom stožeru mi svi stoje na raspolaganju kako bi se što brže uklopio u momčad. Igrači se uopće ne ponašaju kao zvijezde nego svi marljivo treniraju.

Da li je tebe osobno iznenadio transfer u Rusiju budući da si do sad bio dio “malog” kluba?

Iskreno, ostao sam u šoku kada sam prvi put čuo za interes Rusa. A onda kad je stvarno došla ponuda nisam mogao vjerovati da se to stvarno događa. U nekom normalnom procesu to je preskakanje barem pet stepenica. Jako sam ponosan na svoj transfer, ovo je veliki korak za mene i moju obitelj. Ovakva ponuda se dobiva jednom u životu i rijetko tko će je odbiti.

Očekuje li te neka posudba ili ćeš biti dio momčadi?

Za sada nema nikakve posudbe, rečeno mi je da su sretni što sam se priključio i da bi vrlo brzo mogao zaigrati u njihovom dresu.

Prodavao je Slaven Belupo svoje igrače u velike klubove, ali ni jedan nije bio slavan kao CSKA iz Moskve te se zato transfer Bistrovića smatra jednim od najvećih u Slavenovoj povijesti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.