Ugovorena nova prijateljska utakmica za Hrvatsku selekciju

Novi ispit za Vatrene, prijateljska utakmica protiv Estonije

Novi ispit za Vatrene, prijateljska utakmica protiv Estonije

Vatreni će pod vodstvom izbornika Ante Čačića 24. ožujka nastaviti kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine te u Zagrebu dočekati Ukrajinu, a četiri dana poslije zaigrat će protiv Estonije u prijateljskom ogledu u estonskoj prijestolnici.

Susret će biti odigran na A. Le Coq Areni u Tallinnu, kapaciteta 10.000 gledatelja, a bit će to treći prijateljski okršaj Hrvatske i Estonije. U prva dva, 2010. i 2012. godine, Hrvatska je u Tallinnu remizirala 0:0, a u Puli pobijedila 3:1.

Dvije su reprezentacije dobri poznanici i iz kvalifikacijskih ciklusa. Na putu prema Europskom prvenstvu u Engleskoj Vatreni su slavili 2:0 i 7:1, u borbi za Europsko prvenstvo u Portugalu bilo je 0:0 i 1:0, a kvalifikacijski dvoboji za Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj okončani su pobjedama Hrvatske 1:0 i 2:0.

U svojoj kvalifikacijskoj skupini za odlazak na svjetsku smotru u Rusiji Estonija je svladala Gibraltar 4:0 te je poražena od Bosne i Hercegovine, Belgije i Grčke. Na aktualnoj Fifinoj ljestvici najboljih Estonija s izbornikom Martinom Reimom drži 117. poziciju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.