Novi izazov! Bivši hrvatski izbornik na klupi Brazila

Novi izazov! Bivši hrvatski izbornik na klupi Brazila

Posljednju utakmicu Petrović je vodio u osmini finala Eurobasketa protiv Rusije.

Foto: HKS/Twitter

Donedavni hrvatski izbornik Aleksandar Petrović (58) novi je izbornik košarkaške reprezentacije Brazila, potvrdio je u utorak Brazilski košarkaški savez.

Petrović je službeno predstavljen u sjedištu Brazilskog saveza u Sao Paolu.

“Ovo je za mene novi izazov, a imamo tri cilja – plasirati se na Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre te napraviti što veću bazu igrača. Radujem se poslu u Brazilu i obećajem da ću naučiti portugalski jezik”, kazao je tijekom predstavljanja Petrović.

Petrović će Brazil voditi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini te pripremati momčad za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Prvu službenu utakmicu na klupi Brazila Petrović će imati 24. studenoga u Santiagu protiv Čilea.

Južnoameričku reprezentaciju Petrović preuzima nakon što je u rujnu s Hrvatskom ispao u osmini finala Europskog prvenstva.

Posljednju utakmicu Petrović je vodio 10. rujna kada je Hrvatska izgubila od Rusije sa 101-78 u Istanbulu te se oprostila od natjecanja. Godine 2016. je u brazilskom Rio de Janeiru s Hrvatskom stigao do četvrtfinala Olimpijskih igara.

U Brazilu je prije Petrovića radio Ratko Rudić koji je ondje bio izbornik brazilske vaterpolo reprezentacije od 2013. do 2016. godine.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.