Novi odlazak s Rujevice: Najbolji igrač lige odlazi u Belgiju

Novi odlazak s Rujevice: Najbolji igrač lige odlazi u Belgiju

Prema informacijama koje dolaze iz Belgije Rijeka je napokon postigla dogovor s belgijskim prvoligašem Standardom oko transfera svog najboljeg igrača Franka Andrijaševića. Odšteta koja se spominje se kreće oko 4,5 milijuna eura, a navedeni iznos bi se s obzirom na bonuse mogao i povećati. Koliko je Standard htio Andrijaševića govori i činjenica kako je navedeni transfer najveći u povijesti belgijskog kluba.

Ova vijest predstavlja očekivani rasplet događaja u slučaju Andrijaševića, budući da su na Rujevici bili svjesni kako ne mogu odoliti visokim ponudama za najboljeg igrača lige, a belgijski Standard je od početka pokazao veliki interes. Na kraju su se klubovi dogovorili na zadovoljstvo svih strana, a Standard je tako pretekao španjolske klubove Malagu i Celtu koji su također pokazali interes za uslugama hrvatskog nogometnog reprezentativca. Standard je sezonu završio na razočaravajućem devetom mjestu, što je veliki neuspjeh za desetorostrukog prvaka Belgije. Od hrvatskih igrača i trenera slavni belgijski klub je u dva navrata trenirao legendarni Tomislav Ivić, a dres Standarda su nosili Ivica Mornar, Milan Rapaić, Vedran Runje i Ivan Santini.

Podsjetimo, Andrijašević je na Rujevicu došao iz redova Dinama u sklopu transfera Marka Leškovića. Tada je Rijeka dobila nešto manje od 2 milijuna eura i Andrijaševića. No, od transfera 25-godišnjeg Andriješevića profitirati će i Dinamo, budući da je zagrebački klub zadržao pravo na postotak od sljedeće prodaje igrača. Prema nekim izvorima spekulira se da se taj iznos penje i do 50%, no puno je vjerojatnije kako se radi o manjem postotku kojeg će Rijeka u slučaju prodaje Andrijaševića morati ispoštovati.

Andrijašević je u netom završenoj sezoni vodio Riječane do povijesne titule pobjednika lige i osvajača Kupa, a u 32 nastupa je upisao 18 golova u svim natjecanjima. Za reprezentaciju Hrvatske je nastupio tri puta, te je pritom postigao jedan pogodak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.