Novi rasistički ispadi u Italiji

Novi rasistički ispadi u Italiji

Interu prijeti velika kazna, kao i zatvaranje tribine ili cijelog stadiona na sljedećih nekoliko utakmica.

“Možda je vrijeme da sami poduzmemo nešto, da prestanemo igrati i izađemo s terena. Kaznit će nas, uzet će nam bodove, ali spremni smo na to. Ovo nije dobro za talijanski nogomet”, rekao je Carlo Ancelotti, trener Napolija nakon utakmice njegovog Napolija na Giuseppe Meazzi koju je obilježilo rasističko vrijeđanje Interovih navijača.

Inter je slavio protiv Napolija 1-0 golom Martineza u sudačkoj nadoknadi, ali 10 minuta prije toga stoper Napolija Kalidou Koulibaly dobio je crveni karton. Prvo žuti karton zbog povlačenja, a onda i drugi žuti karton zbog – aplauza.

Je li to bilo sarkastično pljeskanje prema sucu ili prema navijačima koji su ga rasistički vrijeđali, nije potpuno jasno. No jasno je kao dan da su Senegalca Interovi navijači vrijeđali jer je druge boje kože. U 21. stoljeću.

“Uopće nisam ljut na Koulibalyja zbog crvenog kartona. Tražili smo suca tri ili četiri puta da prekine utakmice, ali sve što smo dobili je nekoliko objava službenog spikera. Koulibaly je obično miran dečko, dobro je odgojen i morao je slušati te rasističke povike. Nije bio sto posto u utakmici u takvoj atmosferi. Mogli su zaustaviti susret na pola sata, Italija je prekrasna zemlja, ali ovo moramo prekinuti. Ako neće oni, mi ćemo. Prekinut ćemo utakmicu i odštetati s terena”, rekao je Ancelotti.

Nakon rasističkog incidenta javio se i Koulibaly.

“Žao mi je što smo izgubili, posebno mi je žao što sam dobio crveni karton i iznevjerio svoju braću. Ali ponosan sam na svoju boju kože, ponosan sam što sam Francuz, Senegalac, Napolitanac, čovjek.” – napisao je Koulibaly na društvenim mrežama.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.