Novi šok za Petrovića: Još jedan u nizu otkaza reprezentaciji

Novi šok za Petrovića: Još jedan u nizu otkaza reprezentaciji

Hrvatska košarkaška reprezentacija se nakon pripremnog turnira u Kini vratila u domovinu, te je na izborniku Aleksandru Petroviću da kompletira popis igrača koji će predstavljati Hrvatsku na nadolazećem Eurobasketu. Pritom se nizu loših vijesti koje proizlaze zbog ozljeda i odustajanja od nastupa pridodala i ona koja dolazi od strane Mire Bilana.

Naime, kapetan Cedevite i iskusni centar je otkazao nastup reprezentaciji jer se želi koncentrirati na pronalazak nove sredine nakon što je objavljeno da napušta redove Cedevite. Bilan je ponudio objašnjenje da se u ovom trenutku ne osjeća spremnim za reprezentativne akcije, te bi takav više bio na teret reprezentaciji nego što bi pomogao.

Otkazom Bilana gotovo se raspala Petrovićeva lanjska reprezentacija, a u odnosu na prošlu godinu u ekipi za Eurobasket su ostali samo Roko Leni Ukić, Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Krunoslav Simon i Darko Planinić. Upravo se Planinić pokazao kao dobar izbor na centarskoj poziciji, tu je i povratnik Luka Žorić stoga Hrvatska i dalje posjeduje solidne opcije na centarskim pozicijama.

Novost predstavlja i činjenica kako su pripreme reprezentacije pomaknute na 1. kolovoza kada se očekuje početak istih, a na početku priprema se očekuju i NBA igrači zbog kojih je uostalom i pomaknut termin okupljanja pred Eurobasket.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.