Novi uspjeh Tina Srbića

Novi uspjeh Tina Srbića

Tin Srbić je u odličnoj formi.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić uzeo je zlatnu medalju na Svjetskom kupu u Dohi s dojmljivih 14.400 bodova u disciplini preča. Nekadašnji svjetski prvak je na posljednjem natjecanju uoči Europskog prvenstva u poljskom Szczecinu uzeo prvo mjesto u finalu svoje udarne discipline. Nakon najboljeg plasmana u prekjučerašnjim kvalifikacijama Srbić je bio najbolji i u finalu. Ostvario je to vježbom s početnom ocjenom 6.1, što mu je bilo dovoljno za ocjenu 8.300, a to je dovelo do konačnih 14.400.

Srbić je izjavio: “Ne znam zašto, ali bio je ovo moj najteži nastup u karijeri. Krenuo sam posljednji i znao sam da ću biti prvi ako sve dobro napravim. Nisam počeo prema planu budući da nisam povezao željenu kombinaciju i morao sam to mijenjati usred vježbe. No, ostatak sam ipak odradio kako treba i to je bilo najbolje.  Jako me veseli ovaj uspjeh i siguran sam da sad počinje borba za Tokio.”

Na drugom mjestu završio je Japanac Hidetaka Miyachi (14.300), a trećeplasirani je s ocjenom 14.000 bio Kubanac Randy Leru. Aktualni prvak svijeta Nizozemac Epke Zonderland bio je tek na sedmom mjestu.

Podsjetimo da je Srbić i prošle godine bio zlatni na natjecanju u Dohi, a bila je ovo njegova peta zlatna medalja u Svjetskom kupu. Europsko prvenstvo počinje 10. travnja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.