Novi uspjeh Tina Srbića

Novi uspjeh Tina Srbića

Novi uspjeh svjetskog prvaka na preči.

Naš gimnastičar Tin Srbić plasirao se u finale iznimno snažnog turnira Svjetskog kupa u Dohi. Bio je to prvi nastup aktualnog prvaka svijeta na preči nakon pet mjeseci, a dobio je ocjenu 14.333. Bilo je to dovoljno za plasman na četvrto mjesto kvalifikacija, a u finale su se plasirala osmorica najboljih.

Uspješniji od našeg predstavnika bili su tek Kinezi Ruoteng Xiao (14.833) i Shudi Deng (14.500), kao i Francuz Edgar Boulet (14.533). U finalu neće biti legendarnog Japanca Koheija Uchimure, koji je kvalifikacije završio na desetom mjestu.

Srbić je izjavio: “Nisam se natjecao jako dugo, više od pet mjeseci i moram priznati da mi nije bilo baš svejedno. Imao sam tremu, nisam bio skroz opušten kao što inače budem na Svjetskim kupovima. Ali, prošao sam solidno kroz vježbu, nije to bio najjači start koji radim, ali je dosta teška vježba. Mislim da sam odradio korektno, ocjena je bila dobra i zadovoljan sam. Naravno, može to još i bolje, bilo je nekoliko sitnih greškica, ali sve u svemu, ja sam s ovime zadovoljan. A za finale… Vidjet ćemo, možda ću raditi vježbu iz finala Svjetskog prvenstva u Montrealu sa startom od 6,4 ili ovu istu iz današnjih kvalifikacija sa 6,1. Kad bolje vidim tko mi je konkurencija u finalu, onda ću odlučiti s trenerom Lucijanom Krceom kakva je taktika. Kako god, jako sam zadovoljan s ovime, imao sam dosta problema nakon SP-a, zato sam sretan da sam i takav uspio ovdje korektno odraditi vježbu.

Imali smo i drugog predstavnika. Bio je to Anton Kovačević, koji je osvojio 12. mjesto s ocjenom 13.000 u konkurenciji 34 natjecatelja. Nastupila je i Ana Đerek, koja je osvojila 16. mjesto u konkurenciji 37 gimnastičarki s ocjenom 12.433. U istoj konkurenciji Petra Furač je uzela 33. mjesto s ocjenom 10.366.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.