Novi vratar grčkog velikana ekskluzivno za HR: “Bio sam pozitivno šokiran kad sam čuo za njihov interes”

Novi vratar grčkog velikana ekskluzivno za HR: “Bio sam pozitivno šokiran kad sam čuo za njihov interes”

Prošlog tjedan sportsku javnost je iznenadila vijest kako je bivši vratar Istre prešao u redove grčkog velikana, Olympiakosa.

foto: olympiakos.org

Prošlog tjedan sportsku javnost je iznenadila vijest kako je bivši vratar Istre prešao u redove grčkog velikana, Olympiakosa.

U HT Prvoj ligi izluđivao je napadače  Dinama, Rijeke i Hajduka, ali nogomet mu nije pružio sve što je mogao zamisliti jer je Istra u velikim financijskim problemima. Nakon jedne utakmice protiv Rijeke čak je dobivao i prijetnje njihovih navijača. Uz borbu na terenu riječki nogometaš vodio je i borbu s financijama, budući da mu njegov tadašnji klub nije isplaćivao zasluženu plaću.

U mladosti je trenirao sa Samirom Handanovičem i Juliom Cesarom, a u Interu se upoznao i sa radom Josea Mourinha. Sredinom siječnja , mladi vratar Ivica Ivušić potpisao je ugovor do kraja sezone sa Olympiakosom, a na njemu je sada da dobro trenira i stekne povjerenje struke kako bi na kraju sezone dobio novi ugovor. U kratkom razgovoru za naš portal podijelio je prve dojmove s treninga u grčkom velikanu.

“Kad sam čuo za njihov interes ostao sam šokiran, ali i presretan što su trenirati u takvom klubu. U Olympiakosu je sve posloženo da možeš napredovati i biti bolji.  Radi se sa ekipom, golmanskim trenerom, ali i individualno. Atmosfera je pozitivna u cijelom klubu i stvarno je gušt trenirati u takvoj okolini. Jako sam sretan jer mi se ostvario san da treniram u tako velikom klubu.  Za takvo nešto treniramo i odričemo se cijeli život”, na početku razgovora kazao je mladi vratar te u nastavku dodao.

“U klubu je sve napravljeno kako igračima ništa ne bi falilo, a u Renti, našem trening centru imamo gotovo sve, tri teretane, prostor za rekuperaciju s hladnom i toplom kupkom, restoran. Sve je na jednom vrhunskom nivou.”

I za kraj razgovora podijelio je mišljenje o HT Prvoj ligi u kojoj je boravio nekoliko sezona.

“Mislim da je HT Prva liga jako dobra liga. Jako puno igrača odlazi u inozemstvo, a to je pravi pokazatelj da se u našim klubovima radi kvalitetno i dobro. Siguran sam i nadam se da će se infrastruktura popraviti i napraviti bolji uvjeti za igrače u nekim klubovima. Liga bi onda sigurno bila još i kompetentnija.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.