O.I. Rio 2016: Atletska senzacija Rija Kolak i ‘Sesvetski div’ brončani Hrgović stigli u Hrvatsku

O.I. Rio 2016: Atletska senzacija Rija Kolak i ‘Sesvetski div’ brončani Hrgović stigli u Hrvatsku

S njima su u Hrvatsku stigli i naši sjajni atletičari Stipe Žunić i Ana Šimić koji su na igrama pokazali borbenost i izrazitu srčanost....

Na Plesu ih je dočekala raspjevana atmosfera, članovi obitelji, brojni prijatelji, novinari i dužnosnici. Premda je sinoć u Ludbregu organizirano slavlje, u Zagreb je stiglo 100-tinjak Ludbrežana u majicama s natpisom, sada već poznate Sarine rečenice: “Mama, tata, Mato nosim v Ludbreg zlato.”

Srećom, Zagreb će uskoro dobiti novu zrakoplovnu luku jer je sadašnji VIP salon postaje premali za sve češća slavlja brojnih sportskih uspjeha.

“Hvala svima što ste bili uz mene. Još mi nije sve ovo sjelo, da shvatim što sam napravila. Na borbu i nadmetanje sa suparnicama sam se navikla, no ovo mi je novo i to je teži dio, Odgovaralo mi je biti cura iz pozadine,” kazala je 21-godišnja Ludbrežanka.

Posebno emotivan trenutak je bio kada se zagrlila sa svojim najmilijima, majkom, ocem i bratom. Sara je također najavila kako ovime sezona nije gotova…

Foto: Sara Kolak / Croatian Athletic Federation (Hrvatski atletski savez)

Sara Kolak

Filip Hrgović nije skrivao razočaranje što nije osvojio zlato, ali niti ponos što je osvojio prvo boksačko olimpijsko odličje za Hrvatsku nakon proglašenja neovisnosti.

“Hvala vam za ovaj doček. Mislio sam da ćete me izbaciti što sam donio broncu, a vi ste mi priredili proslavu. Ugodno ste me iznenadili. Nakon polufinalne borbe sam bio tužan i razočaran zbog poraza, ali nakon što su se emocije slegle ponosan sam na prvo hrvatsko odličje,” kazao je Hrgović.

Njegov trener Leonardo Pjetraj je naglasio kako ne može reći da je zadovoljan jer je ‘Hrgović najbolji na svijetu’, ali je i dodao: “Drago mi je zbog prve hrvatske medalje u boksu.”

Filip Hrgović

Filip Hrgović

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić čestitao je Olimpijcima poručivši kako će Zagreb u petak na trgu bana Jelačića organizirati veliku proslavu za sve olimpijce, a osvajači odličja će dobiti posebne nagrade.

Stipe Žunić  foto: HAS facebook

Stipe Žunić

Ana Šimić/Foto www.zna.hr

Ana Šimić/Foto www.zna.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.