O.I. Rio 2016: Bronca za Hrgovića

O.I. Rio 2016: Bronca za Hrgovića

Filip Hrgović foto: Facebook Filip Hrgović

U polufinalu kategorije olimpijskog turnira za boksače preko 91 kilograma Filip Hrgović izgubio je na bodove od Francuza Tonyja Yoke podijeljenom odlukom sudaca (29:28, 28:29, 29:28).

U prvoj rundi Yoka je bio nešto bolji, a u drugoj suci nisu bili jednoglasni. U trećoj je hrvatski boksač trebao jače napasti, ali kroz cijeli dvoboj bio je prespor za obrambeno odličnog Francuza.

“Teško mi je sad išta reći, nisam bio u meču, ruke su letile posvuda, nije bilo kretanja, a sve to zbog nepridržavanja taktike. Boksao sam kako je Francuz želio, bio sam preravan, a i iznenadili su me njegovi direkti. Kao da sam se pripremao da ih primam, a ne izbjegavam. Stvarno sam ispao naivan”, izjavio je razočarani Hrgović, kome je pukla lijeva arkada, a blizu pucanja je bila i desna.

“Želio sam minimalno olimpijsko finale i razočaran sam. Moram radit na sebi i popravit te greške. Na sljedećim Olimpijskim igrama osvojit ću zlato, ako budu primali profesionalce”, otkrio je Hrgović svoje planove.

Na nastup se osvrnuo i trener Leonardo Pjetraj  koji je bio jako nezadovoljan načinom na koji je Hrgović odradio polufinale. “Nisam zadovoljan s Filipom, bio je krut i teretan, a ništa što smo se dogovorili glede taktike nije ispoštovao. Dogovorili smo se da prvi napadne, pa se izmakne i opet napadne, a on je radio pojedinačne udarce. Francuza se moglo dobiti samo udarcima u seriji, a on ga nije probijao. Joka je vrlo brz i tehnički spreman borac da ne bi iskoristio loš dan protivnika. A Hrgović je danas bio loš, psihološki ne sasvim spreman.

U odnosu na tu borbu, Hrgović je bio čak i malo bolji. Ali to nije dovoljno da se postane olimpijskim prvakom.”

Hrgović je na putu do bronce u 1. kolu bio slobodan, u osmini finala je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Turčina Alija Erena Demirezena, a potom je u četvrtfinalu tehničkim nokautom porazio Kubanca Leiniera Peru.

Hrgoviću je tako osvojio prvu boksačku olimpijsku medalju za Hrvatsku od samostalnosti, a postao je i četvrti Hrvat s osvojenim odličjem u boksu, nakon zlata Mate Parlova iz Muenchena 1972. i Antona Josipovića u Los Angelesu 1984. te bronce Damira Škare iz Seula 1988. Sve te medalje osvojene su u poluteškoj kategoriji.

 Dolazak Hrgovića i boksačke reprezentacije je predviđen za 22. Kolovoz od 22 sata i 15 minuta.

Kalendar povratka naših Olimpijaca i njihov predviđen dolazak u Hrvatsku pogledajte ovdje

Čestitke na osvojenom odličju!

Filip Hrgović i trener Leonardo Pjetraj  (Olimpijske igre Rio 2016 – brončano odličje) / foto: HOO facebook, Filip Hrgović

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.