O.I. Rio 2016: Doček hrvatskih košarkaša iz Rija

O.I. Rio 2016: Doček hrvatskih košarkaša iz Rija

Foto: HOO

U nedjelju 21. kolovoza u rano poslijepodne iz Rija se vratila većina Hrvatske košarkaške olimpijske reprezentacije koja je samo prije dva dana vodila pravu bitku u četvrtfinalu za ulazak u polufinale Igara, a u konačnici osvojila 5. mjesto.

U šest utakmica odigranih u Riju ostvarili su tri pobjede, protiv Španjolske, Brazila i Litve te tri poraza, od Argentine, Nigerije i Srbije.

Hrvatska košarkaška reprezentacija kvalificirala se na Igre gotovo u posljednji trenutak osvojivši 1. mjesto na kvalifikacijskoim turniru koji se je održao u Torinu (Italija) od 4. do 9. srpnja ove godine.

U sastavu hrvatske košarkaške olimpijske reprezentacije su Marko Arapović, Luka Babić, Miro Bilan, Bojan Bogadnović, Mario Hezonja, Filip Krušlin, Darko Planinić, Krunoslav Simon, Rok Stipčević, Željko Šakić, Dario Šarić i Roko Leni Ukić pod vodstvom trenera Aleksandra Petrovića.

U ime hrvatske olimpijske obitelji u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ) olimpijce je pozdravila dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden sa suradnicima.

Foto: HKS

Foto: HOO

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.