O.I. Rio 2016: Fantela i Marenić olimpijski su pobjednici

O.I. Rio 2016: Fantela i Marenić olimpijski su pobjednici

Bili su najveća nada za prvu hrvatsku medalju u jedrenju i do nje su danas stigli....PALO JE ZLATNO ODLIČJE!

Foto: Šime Fantela-Igor Marenić Facebook

Ovo je njihovo vrijeme, potpuno su sazreli i kao ljudi i kao sportaši, za njih na moru nema nikakvih tajni. Zadarska posada u klasi 470 izrasla je u svjetsku veličinu, a čine je oni Šime Fantela i Igor Marenić  i upravo oni stigli su do naslova olimpijskih pobjednika u jedrenju u Rio de Janeiru. Hrvatska je tako postala bogatija za još jedno odličje, šesto po redu i ono zlatnog sjaja.

Ovi 30-godišnjaci iz zadarskog kluba Sv. Krševan fantastično su odradili regatu u zaljevu Guanabara i do uspjeha karijere stigli sa 15 bodova ispred srebrnih Australaca Mathewa Belchera i Willa Ryana, odnosno brončanih Grka Panagiotisa Mantisa i Pavlosa Kagialisa.

Fantela i Marenić su na svojim trećim OI okrunili višegodišnji rad prvom olimpijskom medaljom, nakon devetog mjesta u Pekingu 2008. i šestog u Londonu 2012. Njih dvojica godinama su u samom svjetskom vrhu, imaju šest medalja sa svjetskih prvenstava uključujući i zlato iz 2009., dok su na posljednja dva SP bili srebrni, a u karijeri su i tri puta osvajali europska zlata.

Sjajan uspjeh, svaka čast!

Šime Fantela i Igor Marenić/Getty Images

Šime Fantela i Igor Marenić/Getty Images

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.