O.I. Rio 2016: Hrgović nokautirao Kubanca

O.I. Rio 2016: Hrgović nokautirao Kubanca

Filip Hrgović foto: Facebook Filip Hrgović

Nakon 28 godina Hrvatska ima medalju u boksu na olimpijskim igrama i to kroz veličanstvenog Filipa Hrgovića, koji je prekidom u drugoj rundi savladao Kubanca Peru Leinier Eunicea. Sjajan boks pokazao je Filip i već u prvoj rundi uzdrmao kubanskog favorita. Međutim, ubojiti desni direkt srušio je kubanske snove o medalji u superteškoj kategoriji na olimpijskom turniru.

Hrgović je tako osvojio prvu boksačku olimpijsku medalju za Hrvatsku od samostalnosti, a postao je četvrti Hrvat s osvojenim odličjem u boksu, nakon zlata Mate Parlova iz Münchena 1972. i Antona Josipovića u Los Angelesu 1984. te bronce Damira Škare iz Seula 1988. Sve te medalje osvojene su u poluteškoj kategoriji.

Najbolji rezultat od samostalnosti na OI-ju dosad je bilo četvrtfinale Stipe Drviša iz Atlante 1996. također u poluteškoj kategoriji.

U polufinalu u petak Hrgović će boksati protiv aktualnog svjetskog prvaka Francuza Tonyja Yoke. Bit će to prilika našem boksaču za uzvrat Yoki za poraz upravo s tog SP-a održanog u listopadu prošle godine kada je Francuz pobijedio na bodove četvrtfinalu. Hrgović i Yoka su vršnjaci pa se znaju i iz mlađih kategorija, prije šest godina susreli su se u finalu svjetskog juniorskog prvenstva, a tada je bolji bio Hrgović.

Susret Hrgovića i Yoke predviđen je za petak oko 20 sati po hrvatskom vremenu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.