O.I. Rio 2016: Hrvatska kraljica visina uvjerljivo do finala

O.I. Rio 2016: Hrvatska kraljica visina uvjerljivo do finala

Blanka Vlašić/Getty Images

U kvalifikacijama skoka u vis nastupile su Blanka Vlašić i Ana Šimić. Kvalifikacijska norma je bila 1,94 m, a tu visinu od naših preskočila je samo Blanka (‘kraljica visina’), dok je Ana zapela na visini 1,92 m.

Blanka je skakala sigurno i četiri visine koje je skakala (185, 189, 192 i 194) preskočila je u prvom pokušaju pa će tako  nastupiti u svom 3. olimpijskom finalu koje je na programu u subotu. Treba spomenuti i to da je Blanka ove godine nastupila samo na jednom natjecanju, dvoranskom mitingu u Splitu gdje je skočila 1,95 m.

Ukupno je Blanka podijelila prvo mjesto u kvalifikacijama, a kvalifikacijsku normu preskočilo je ukupno 15 skakačica. Ana na žalost nije među njima jer je zapela na visini od 1,92 m. Počela je sigurno i uspješno od prve preskočila visine 1,85 i 1,89 m, ali je visina od 1,92 m danas bila previsoka za nju te je završila na ukupno 22. mjestu.

Vrijedi spomenuti kako je prije dvije godine u Zurichu Ana Šimić probila led osvojivši europsku broncu  s osobnim rekordom od 1, 99 m. Tada je prvi put ušla u veliko finale i odmah osvojila medalju. Prošle godine na SP-u opet je uspjela proći kvalifikacije, a na kraju je bila deveta. Ove sezone je skočila 1,96 m i očekivanja za Rijo su bila opravdana, međutim danas se nažalost Ana  nije uspjela kvalificirati,  presudila je visina 1, 92 m. Kako bilo sjajan je to uspjeh za mladu visašicu.

Ana Šimić/Getty Images

Ana Šimić/Getty Images

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.