O.I. Rio 2016: Sljedeći protivnici hrvatskim boksačima Brazil i Turska

O.I. Rio 2016: Sljedeći protivnici hrvatskim boksačima Brazil i Turska

"Ne zanima me ždrijeb, spreman sam boriti se protiv svakoga", rekao je odvažno Hrvoje Sep.

Hrvoje Sep/Foto: boks-savez.hr

Hrvatski boksač Hrvoje Sep koji je u 1. kolu poluteške kategorije (81 kg) na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru pobijedio Egipćanina Abdelrahmana Salaha Orabija Abdelgawwada podijeljenom odlukom sudaca 2-1 (30-27, 27-30, 29-28). U osmini finala će se boriti protiv domaćeg boksača Michela Borgesa.

Brazilac je u prvom kolu jednoglasnom odlukom sudaca 3-0 (30-27, 29-28, 30-27) bio bolji od Kamerunca Hassana Ndama Njikama. Borba Sepa i Borgesa na rasporedu je u srijedu, 10. kolovoza, s početkom u 19.15 sati po hrvatskom vremenu. Uspije li pobijediti Borgesa, Sepa bi u četvrtfinalu navjerojatnije čekao najbolji borac ove kategorije, trostruki uzastopni svjetski prvak (2011, 2013, 2015) Kubanac Julio Cesar la Cruz, koji je bio slobodan u prvom kolu, a u osmini finala će se boriti s Turčinom Mehmetom Unalom. Cruz i Sep su se do sada borili tri puta i hrvatski boksač je sva tri puta poražen.

“Ne zanima me ždrijeb, spreman sam boriti se protiv svakoga. Zdrav sam, maksimalno motiviran, toliko da se u olimpijskom selu nastojim fokusirati isključivo i samo na boks”, kazao je Sep koji je upisao prvu hrvatsku olimpijsku boksačku pobjedu od Marija Šivolije i Pekinga 2008. godine, a tek drugu još od Stipe Drviša i Atlante 1996.

Naš drugi predstavnik na boksačkom turniru Filip Hrgović je u prvom kolu superteške kategorije (+91 kg) slobodan. U drugom kolu ga očekuje 26-godišnji turski boksač Ali Demirezen koji je također slobodan u prvom kolu. Njihova borba je na rasporedu 13. kolovoza.

Cjelokupan raspored Olimpijskih igara Rio 2016 može se pogledati ovdje

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.