O.I. Rio 2016: Sljedeći protivnici hrvatskim boksačima Brazil i Turska

O.I. Rio 2016: Sljedeći protivnici hrvatskim boksačima Brazil i Turska

"Ne zanima me ždrijeb, spreman sam boriti se protiv svakoga", rekao je odvažno Hrvoje Sep.

Hrvoje Sep/Foto: boks-savez.hr

Hrvatski boksač Hrvoje Sep koji je u 1. kolu poluteške kategorije (81 kg) na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru pobijedio Egipćanina Abdelrahmana Salaha Orabija Abdelgawwada podijeljenom odlukom sudaca 2-1 (30-27, 27-30, 29-28). U osmini finala će se boriti protiv domaćeg boksača Michela Borgesa.

Brazilac je u prvom kolu jednoglasnom odlukom sudaca 3-0 (30-27, 29-28, 30-27) bio bolji od Kamerunca Hassana Ndama Njikama. Borba Sepa i Borgesa na rasporedu je u srijedu, 10. kolovoza, s početkom u 19.15 sati po hrvatskom vremenu. Uspije li pobijediti Borgesa, Sepa bi u četvrtfinalu navjerojatnije čekao najbolji borac ove kategorije, trostruki uzastopni svjetski prvak (2011, 2013, 2015) Kubanac Julio Cesar la Cruz, koji je bio slobodan u prvom kolu, a u osmini finala će se boriti s Turčinom Mehmetom Unalom. Cruz i Sep su se do sada borili tri puta i hrvatski boksač je sva tri puta poražen.

“Ne zanima me ždrijeb, spreman sam boriti se protiv svakoga. Zdrav sam, maksimalno motiviran, toliko da se u olimpijskom selu nastojim fokusirati isključivo i samo na boks”, kazao je Sep koji je upisao prvu hrvatsku olimpijsku boksačku pobjedu od Marija Šivolije i Pekinga 2008. godine, a tek drugu još od Stipe Drviša i Atlante 1996.

Naš drugi predstavnik na boksačkom turniru Filip Hrgović je u prvom kolu superteške kategorije (+91 kg) slobodan. U drugom kolu ga očekuje 26-godišnji turski boksač Ali Demirezen koji je također slobodan u prvom kolu. Njihova borba je na rasporedu 13. kolovoza.

Cjelokupan raspored Olimpijskih igara Rio 2016 može se pogledati ovdje

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.