O.I. Rio 2016: Iz Rija stigla prva veća skupina olimpijaca

O.I. Rio 2016: Iz Rija stigla prva veća skupina olimpijaca

Hrvatski Olimpijci foto: HOO

U Zagreb je s Olimpijskih igara Rio 2016 stigla prva veća skupina sportaša – atletičari i strijelci. Među njima je najbolja hrvatska streljašica, brončana olimpijka iz Pekinga 2008. i svjetska rekorderka Snježana Pejčić koja je osvojila 12. mjesto u MK pušci trostav 50m.

Snježana Pejčić/Getty Images

Snježana Pejčić

Doputovao je i trostruki olimpijac Petar Gorša koji se nije uspio plasirati u finale discipline MK puška 50 m trostav, osvojivši deveto mjesto u kvalifikacijama te trojka kojoj je ovo prvi nastup na Igrama – Valentina Gustin, Tanja Perec i Marija Marović.

Petar Gorša

Petar Gorša

Valentina Gustin je 23. u zračnoj pušci, Tanja Perec 29. u MK trostavu, a Marija Marović u disciplini zračni pištolj 10 m je 33.

Od deset hrvatskih atletičara koliko ih je na Igrama u Riju, u petak su doputovale maratonke Marija Vrajić i Matea Matošević te preponašica Andrea Ivančević.

Marija Vrajić višestruka nositeljica europskih i svjetskih odličja u trkama na 50 i 100km plasirala se na 119. mjesto dok je Matea Matošević, inače pobjednica svjetskoga maratona na 45 km 104.

Hrvatska rekorderka na 100 m s preponama Andrea Ivančević je 13. Njima je također ovo prvo olimpijsko iskustvo.

Iskrene čestitke svima!

andrea ivančević_n

Andrea Ivančević

Matea Matošević foto: atletskiklubagram.hr

Matea Matošević 

Marija Vrajić/Facebook

Marija Vrajić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.