O.I. Rio 2016: Komentar Petrovića – “Ovo je tek početak, slijedi Argentina!”

O.I. Rio 2016: Komentar Petrovića – “Ovo je tek početak, slijedi Argentina!”

"Naš cilj su tri pobjede u skupini!"

“Pobijedili smo aktualne europske prvake, olimpijske doprvake i momčad koja je dominirala Europom u posljednjih deset godina, a nismo čak odigrali neku savršenu utakmicu”, rekao je nakon velike pobjede nad Španjolskom u 1. kolu olimpijskog turnira u Riju izbornik hrvatskih košarkaša Aco Petrović.

“Ovo jest velika pobjeda koja će odjeknuti svijetom, ali se ipak osjećam nekako prazan. Dobili smo momčad koja ima osam sadašnjih i dva bivša NBA igrača, iako nismo bili raspoloženi u napadu, a radili smo i tolike pogreške. Dosad je hrvatska košarkaška reprezentacija u svijetu bila prepoznata kao odlična napadačka momčad, ali ova Hrvatska u Riju igra sjajnu obranu. Mi smo limitirali Španjolce na svega 70 poena i bili smo obrambeno na razini naših igara ovog ljeta kada smo pobjeđivali Grčku i Italiju”, rekao je Petrović, koji je dodao kako će ipak trebati još dvije pobjede za četvrtfinale.

“Naš cilj su tri pobjede u skupini i ovo je tek početak, mada ćemo znati proslaviti ovu pobjedu. Slijedi nam Argentina, koja je sjajna reprezentacija i za koju će nam trebati ovakva igra kao protiv Španjolaca”, zaključio je Petrović.

Raspored natjecanja na Olimpijskim igrama u Riju može se pogledati ovdje

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.