O.I. Rio 2016: Naši zaigrali Argentinski ragbi, a ne košarku?

O.I. Rio 2016: Naši zaigrali Argentinski ragbi, a ne košarku?

"Ne znam zašto je došlo do promjene kriterija kod suđenja, ali u drugom poluvremenu se igrao argentinski ragbi, a ne košarka",zaključak je hrvatskog izbornika Ace Petrovića nakon poraza od Argentine (82-90) .

Foto: HKS

Kivan na jučerašnje suđenje Petrović je nakon utakmice rekao kako suđenje nije imalo smisla pogotovo u drugom dijelu i kako su naši na njihovu prljavu igru nasjeli: “Počeli smo prigovarati i zato smo dobili čak pet tehničkih na utakmici. Ja kao trener mogu biti isključen jer imam pomoćnika koji će me zamijeniti, ali ono što je Simon učinio početkom treće četvrtine je glupost i to se ne radi. Ponavljam, još sam pod dojmom utakmice pa ne bih htio nešto ishitreno reći”, kazao je Petrović, koji se osvrnuo i na našeg sljedećeg protivnika Brazil rekavši:

“Oni su agresivna momčad koja je domaćin turnira i sigurno će biti jako teško. Igraju praktički s četiri ‘petice’ i tu ćemo morati bit pažljivi.”

Bojan Bogdanović smatra da je glavni razlog poraza’ mlak’ ulazak u utakmicu. “Ušli smo posve mlako i odmah smo ušli u njihov mlin, a bez agresivnosti se ne možemo suprostaviti momčadi koja je očito talentiranija od nas. Primili smo previše koševa, na kraju čak 90, a pojavila se i nervoza u našim redovima, iz ne znam kojeg razloga. Nismo se borili kao protiv Španjolske. S Brazilom će biti slična utakmica, nezgodni su i agresivni”, kazao je Bogdanović koji je postigao 18 koševa.

Kruno Simon je mogao u završnici tricom 30 sekundi prije kraja učiniti utakmicu posve neizvjesnom, ali je promašio šut kod četiri razlike (81-85).

“Sad ću ja ispasti tragičar, a da je ušla moja trica ko zna kako bi završilo, pogotovu u ovakvom ozračju. Nismo započeli onako agresivno kako smo se dogovorili, a oni su prekvalitetni te su nas po drugi puta u deset dana pobijedili. Ja sam vjerovao da ih možemo dobiti i kad smo zaostajali 20 razlike. No, naša skupina je takva, ima pet ekipa koje su tako izjednačene da će sve utakmice biti odlučene u zadnjim sekundama. Naš cilj je četvrtfinale i još smo u igri.”

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv Brazila, već sutra od 19 sati i 15 minuta po našem vremenu.

Kompletna statistika  utakmice dostupna ovdje 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.