O.I. Rio 2016 : Nastavak “super utorka” slijedi…

O.I. Rio 2016 : Nastavak “super utorka” slijedi…

Foto: HOO

Nevjerojatan je bio taj jučerašnji dan, ništa drugo negoli “Super utorak”  koji će zauvijek  ostati upisan u povijest hrvatskog sporta. Hrvatski sportaši  naprosto dolje u Riju rade čuda. Jučer su osvojili dvije olimpijske medalje i osigurali još dvije. Trenutačno se nalazimo na 18. mjestu po broju osvojenih medalja 3 zlata i 2 srebra, a do kraja preostaje samo pratiti , navijati i naposljetku naše Olimpijce u što većem broju dočekivati.

Spomenimo po čemu će se jučerašnji dan pamtiti. Definitivno nastup Sandre Perković koja nam je priredila nevjerojatnu predstavu naprosto  ‘plesajući’ na rubu ispadanja, a onda je u trećem pokušaju bacila do zlata u disku. Olimpijska prvakinja obranila je naslov sa samo jednim ispravnim hicem, bačenim u trećoj seriji.

Sandra Perković/Getty Images

Sandra Perković/Getty Images

Uslijedila je sjajna boksačka predstava Filipa Hrgovića koji se plasirao u polufinale olimpijskog turnira superteškoj kategoriji tehničkim nokautom protiv Kubanca Leiniera Pera u četvrtfinalu. Aktualni europski prvak čak je tri puta rušio Pera na tlo, a od snažnog udarca desnicom krajem druge runde Kubanac se nije uspio oporaviti i sudac u ringu je prekinuo borbu. Bio ovo treći Kubanac s kojim se Hrgović susreo u karijeri i treći kojega je pobijedio. Ulaskom u polufinale Hrgović je osigurao broncu te tako osvojio prvu boksačku olimpijsku medalju za Hrvatsku od samostalnosti.

Filip Hrgović foto: Facebook Filip Hrgović

Filip Hrgović foto: Facebook Filip Hrgović

Prvu medalju dobili smo i u jedrenju.Tonči Stipanović nije uspio obraniti prvo mjesto u plovu za odličje i na koncu je osvojio srebrnu medalju u klasi Laser. Nakon što je Tonči Stipanović osvojio srebrnu medalju, Hrvatska je osigurala još jednu medalju u jedrenju na Olimpijskim igrama. Uoči plova za odličje, Šime Fantela i Igor Marenić u vodstvu su u klasi 470 osiguravši najmanje brončanu medalju. Fantela i Marenić uoči zadnjeg plova imaju 40 bodova više od četvrtoplasiranih Amerikanaca Stuarta McNaya i Davea Hughesa, a u plovu za odličje najviše se može dobiti 20 bodova.

Tonči Stipanović/Getty Images

Tonči Stipanović/Getty Images

Hrvatska je do sada u Riju osvojila pet medalja i ima osigurane još najmanje dvije bronce što ove OI čini najuspješnijim u hrvatskoj povijesti. Do sada smo najviše medalja osvojili u Londonu – šest. Zlatne medalje u Riju osvojili su Sandra Perković (disk), Martin i Valent Sinković (dvojac na pariće), Josip Glasnović (trap), a srebra Tonči Stipanović (Laser) i Damir Martin (samac). Brončanu medalju je osigurao boksač Filip Hrgović te Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470.

Do kraja Olimpijskih igara još je vremena i predstoje nastupi ostalih hrvatskih aduta… SRETNO HRVATSKI OLIMPIJCI!

Raspored natjecanja na Olimpijskim igrama može se pronaći ovdje , a  nastupe naših reprezentativaca prati se pozorno na www.hrvatskareprezentacija.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.