O.I. Rio 2016: Palo i drugo zlato u Riju -Fantastična izvedba braće Sinković

O.I. Rio 2016: Palo i drugo zlato u Riju -Fantastična izvedba braće Sinković

Prvo hrvatsko veslačko zlato od samostalnosti.

Sjajni hrvatski veslači Martin i Valent Sinković osvojili su olimpijsku zlatnu medalju pobjedom u finalnoj utrci dvojca na pariće. Nije im bilo ‘ravnih’ na ovim Olimpijskim igrama i jednostavnim’ rječnikom’ zasluženo do zlata.

Kako je to izgledalo u današnjoj utrci – Već na prvom prolazu na 500 metara Sinkovići su se malo odvojili s vremenom 1:40.86, a korak s njima držali su samo Litvanci, koji su ih nakon toga počeli sustizati i na 1000 metara su došli na samo 0,23 sekundi zaostatka. Nešto kasnije su i prestigli hrvatski čamac i preuzeli vodstvo te su na 1500 metara Sinkovići zaostajali 0,66 sekundi.  Neočekivana drama i nadmetanje u završnici, ali ipak fantastična braća ciljem prolaze prvi s pola dužine čamca prednosti i s vremenom 6:50.28. Drugi su tako postali Litavci Griškonis i Ritter (6:51.39), a treći Norvežani Tufte i Borch (6:53.25).

Hrvatski dvojac je u polufinalnoj utrci bio nešto manje uvjerljiv, ali i u finalu je usprkos litvanskom izazovu nastavljen  niz neporaženosti. Sinkovići  su aktualnom naslovu svjetskih prvaka dodali olimpijsko zlato. Lijepa nadopuna srebrnom odličju  iz četverca na pariće osvojeno na Igrama u Londonu 2012. godine.

Čestitke momci!

Foto: Braća Sinković facebook

Foto: Braća Sinković facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.