O.I.Rio 2016: Perković osvojila zlato – “Nema šanse da treći ode u mrežu!”

O.I.Rio 2016: Perković osvojila zlato – “Nema šanse da treći ode u mrežu!”

'Horor na Sandrin način'

Sandra Perković/Getty Images

Sandra Perković obranila je olimpijsko zlato iz Londona. Pobjednički hitac od 69,21 metra ostvarila je u trećoj seriji. Bio joj je to ujedno jedini ispravan hitac. Prvi i drugi pokušaj bili su neuspješni, disk je završio u zaštitnoj mreži i opet smo bili u drami kakva se dogodila u kvalifikacijama, kada su prva dva hica bila neispravna. Naime, Sandri Perković prijetilo je ispadanje, odnosno da ne uđe među osam bacačica koje nastavljaju natjecanje.

No, onda je svjetska i olimpijska prvakinja pokazala pravo lice. U trećem je pokušaju bacila disk 69,21 metar te preuzela vodstvo. Četvrti pokušaj opet je otišao u mrežu, u petom je hitac bio odličan, ali je napravila prijestup, a u posljednjoj seriji disk je ponovno završio u zaštitnoj mreži.

Perković je tako nastavila svjetsku dominaciju u bacanju diska, koja traje od 2010. godine. Ove sezone već je osvojila zlato na Europskom prvenstvu u Amsterdamu te osigurala naslov pobjednice Dijamantne lige.

Sandra Perković tek je druga atletičarka u povijesti koja je uspjela obraniti olimpijsko zlato u bacanju diska. Njemica Evelin Jahl pobijedila je 1976. u Montrealu i četiri godine poslije u Moskvi.

To je četvrta medalja za Hrvatsku na OI-ju u Riju, nakon zlata Josipa Glasnovića u trapu, zlatne medalje Martina i Valenta Sinkovića u dvojcu na pariće i srebra Damira Martina u samcu.

U nastavku impresije današnjeg  nastup, evo što je rekla sjajna Sandra Perković;

“Danas je bio jako naporan dan. Ispričavam se svima koji su gledali ovaj horor koji sam priredila u finalu. Na kraju se isplatilo čekati treću seriju i evo ga, ja sam stara i nova olimpijska pobjednica”, kazala je Perković.

“Jučerašnje kvalifikacije ostavile su psihičkog traga na meni. Danas si nisam htjela priuštiti dva promašaja kao jučer, ali počela sam s prvim, drugi je otišao zamalo u mrežu. Nakon toga počeo se vrtiti isti film, ali stisla sam zube i ne znam kako sam ga izbacilaJedan hitac je bio dovoljan za zlato”, zaključila je Sandra.

Na pitanje kako je sve to psihički izdržala, Sandra je dala savršeni sportski odgovor.

“Kada četiri godine radite i sanjate nešto i onda kad vam se dogode ovakve stvari, onda stisnete zube, razmislite o svemu i koliko ste uložili, koliko ste znoja dali, koliko ste krvi dali, koliko neprospavanih noći, koliko svađa s najbližima… Onda nema šanse da taj treći ode u mrežu. U njemu sam izbacila sav svoj bijes koji sam skupljala ovih godina”, rekla je Sandra.

Srebro je pripalo Francuskinji Melini Robert-Michon (66,73 m), a broncu je osvojila Kubanka Denia Caballero (65,34 m).

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.