O.I. Rio 2016: Povratak srebrnih vaterpolista

O.I. Rio 2016: Povratak srebrnih vaterpolista

"Sada vam je još sve friško, ali nakon što prespavate nekoliko noći i provedete neko vrijeme sa svojim obiteljima bit će vam jasno koliko ste veliki rezultat ostvarili", rekla je Kostelić.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvajanjem srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru nastavila je niz uspjeha na najvećim natjecanjima koji sada traje gotovo čitavo desetljeće, naglasio je dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) Perica Bukić na svečanom dočeku reprezentacije u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ) u ponedjeljak.

“Osvajali smo medalje na zadnjih pet svjetskih prvenstava i na dvjema olimpijskim igrama. To je najbolji pokazatelj s kolikom ljubavi ovi igrači nastupaju za Hrvatsku”, izjavio je Bukić.

Hrvatski vaterpolisti u Riju nisu uspjeli obraniti zlato osvojeno u Londonu prije četiri godine izgubivši u finalu od Srbije sa 7-11. Iako nakon poraza u finalu Olimpijskih igara mora postojati osjećaj tuge za propuštenim i izbornik Ivica Tucak, a i najuspješnija hrvatska olimpijka svih vremena, a sada pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Janica Kostelić, ponovili su kako će s vremenom igrači sve više cijeniti ono što su postigli.

“Sada vam je još sve friško, ali nakon što prespavate nekoliko noći i provedete neko vrijeme sa svojim obiteljima bit će vam jasno koliko ste veliki rezultat ostvarili”, rekla je Kostelić.

“Normalno je da postoji tuga nakon poraza u finalu Olimpijskih igara, ali već po povratku u Olimpijsko selo nakon utakmice, a i sada mogu reći igračima da sam ponosan na njih. Čestitam im na velikom uspjehu. Ovo je kruna četverogodišnjeg rada u kojemu je bilo uspona i padova i incidenata, ali na kraju je prevladala snaga i ljudskost ovih momaka”, naglasio je izbornik Tucak po povratku u Hrvatsku.

U ime Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) srebrne vaterpoliste pozdravila je članica Vijeća HOO-a Sanda Čorak.

“Svi znamo kako nije jednostavno imati vrhunske rezultate u kontinuitetu, a ja Vam čestitam upravo na tome. Vaterpolo u Hrvatskoj ima 100-godišnji kontinuitet”, rekla je Čorak koja se potom osvrnula i na cjelokupni učinak hrvatske olimpijske delegacije u Riju gdje su naši sportaši sa 10 osvojenih medalja (pet zlata, tri srebra, dvije bronce) zauzeli ukupno 17. mjesto po učinkovitosti.

“Uspjeh naših sportaša u Riju i 17. mjesto na ljestvici medalja zahtijeva širu raspravu o tome koliko ulažemo i koliko bismo trebali ulagati u sport. Mi ćemo se potruditi da vi imate što manje ograničenja u postizanju vrhunskih rezultata”, naglasila je Čorak.

Srebrne vaterpoliste pozdravio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se našalio kako ovih dana ‘spava na aerodromu kako bi mogao dočekati sve osvajače medalja u Riju’.

“Krajem tjedna Grad Zagreb će organizirati i svečani doček za sve osvajače medalja, a kako imamo problema s dodjelama financijskih nagrada za medalje jer imamo tehničku Vladu, Grad Zagreb će osigurati i sredstva za isplatu nagrada”, poručio je gradonačelnik Bandić.

Na njegove riječi reagirao je predsjednik HVS-a Predrag Slobodna rekavši kako apelira da “tko god dođe na vlast ‘podeblja’ izdvajanja za sport”.

Osvajače srebrne medalje u Riju došli su pozdraviti i njihovi nasljednici, članovi juniorske reprezentacije kojima je velika želja bila upoznati se sa svojim idolima.

Foto: HVS

Foto: HVS

HOO-vaterpolo pleso (17)-mala

foto: HOO

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.