O.I Rio 2016: Sep izgubio od domaćeg borca i završio nastup u Riju

O.I Rio 2016: Sep izgubio od domaćeg borca i završio nastup u Riju

"Kad boksate s domaćim boksačom onda morate odmah krenuti i ostaviti dojam na suce", rekao je trener Leonardo Pjetraj.

Hrvoje Sep /HOO

Hrvatski boksač Hrvoje Sep nije se uspio plasirati u četvrtfinale poluteške kategoriji (81 kg) na olimpijskim igrama nakon što je u susretu osmine finala izgubio od Brazilca Michela Borgesa jednoglasnom odlukom sudaca 0:3 (28:29, 28:29, 28:29).

Nakon što je u 1. kolu pobijedio Egipćanina Abdelrahmana Salaha Orabija Abdelgawwada, u drugoj borbi nije uspio poraziti domaćeg borca.

“Da sam protiv njega boksao u bilo kojoj drugoj zemlji, ja bih pobijedio. Prva runda je bila izjednačena, a u ostale dvije sam ja uputio više neuzvraćenih udaraca. To je tako, svaki njegov udarac udarac pratio je huk s tribina, a moji su prošli u tišini što je vjerojatno utjecalo na suce. On je pametno boksao kad je ostao bez snage, držao je i odugovlačio. Jako sam razočaran”, kazao je Sep, koji nakon Olimpijskih igara prelazi u profesionalce.

Trener Leonardo Pjetraj  je zaključio da je ishod dvoboja odredila prva runda.

“Kad boksate s domaćim boksačom onda morate odmah krenuti i ostaviti dojam na suce. To Hrvoje nije učinio, nije se držao dogovorene taktike i to mu zamjeram. Ostale dvije runde je odradio dobro, pogotovo je u trećoj bio dominantan, ali to na ovakvim natjecanjima protiv domaćeg boksača nije dovoljno. Ovdje je samo valjda pet kvalitetnih sudaca, a ostalo su amateri koji niti ne prate boks. Zato uvijek govorim da je amaterski boks daleko nepošteniji od profesionalnog”, kazao je Pjetraj.

Da je preskočio Brazilca, Sepa bi u četvrtfinalu čekao najbolji borac ove kategorije, trostruki uzastopni svjetski prvak (2011, 2013, 2015) Kubanac Julio Cesara la Cruz.

Našeg drugog predstavnika na boksačkom turniru Filipa Hrgovića, koji  je u prvom kolu superteške kategorije (+91 kg) bio slobodan, u drugom kolu očekuje 26-godišnji turski boksač Ali Demirezen. Njihova borba je na rasporedu 13. kolovoza.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.