O.I. Rio 2016: Sjajno otvaranje olimpijske regate – Stipanović vodi!

O.I. Rio 2016: Sjajno otvaranje olimpijske regate – Stipanović vodi!

Tonči Stipanović foto: HJS

Tonči Stipanović pobijedio je prvi plov za Laser na Olimpijskim igrama, a u drugom je bio peti.

“Skroz sam zadovoljan, osjećao sam se  dobro i sve ove dane se dobro osjećam. Uvjeti na moru su stvarno ludi, ne znam niti kako su drugi jedrili, osim da je drugi plov pobijedio Brazilac Robert Scheidt, ali tek je prvi dan. Sutra može netko drugi odjedriti dobro kao ja danas, ako ja ne odjedrim dobro. Sve je otvoreno, mislim da ćemo govoriti o nekim ozbiljnim rezultatima tek zadnji dan.”

Tina Mihelić nakon dva plova u Laser Radialu zauzela je 11. mjesto. U prvom plovu bila je 19., u drugom odlična treća.

“Nisam baš zadovoljna, imala sam priliku prvi plov biti među prvih deset, međutim dobila sam penal i morala sam se iskupiti, a kako su sve cure bile blizu, tu sam puno izgubila i prvi plov je loše završio. Drugi plov sam uspjela dobro izvući, vjetra je dosta miješao. Dobro jedrim, ali treba biti konstantan, to će biti najvažnije, jer se vrlo lako nađeš u krivoj strani i na krivom mjestu, jednostavno lako je ući zadnji”, zaključila  je Mihelić.

Tina Mihelić/Getty Images

Tina Mihelić/Getty Images

Luka Mratović nakon tri plova za RS:X nalazi se na 14. mjestu. Bio je 13., 11. i 15. i više je, no  zadovoljan. U tri plova imao je zaista izvrstan nastup, da nije bilo promjene smjera vjetra u zadnjem plovu dana, koja ga je sa šestog mjesta bacila na 15., mogao je nakon prvog dana biti plasiran čak među najboljih deset, što bi bilo zaista sjajno.

“Bilo je super, puhalo je, idem dobro. Sve regate sam se vrtio oko desetog mjesta, u zadnjem plovu sam izgubio sedam-osam mjesta zbog velike promjene smjera vjetra, ali što je tu je, tako ovdje puše. Brzina je dobra, startao sam sigurno, sve je bilo dobro.”

Luka Mratović/http://crosailingteam.hjs.hr

Luka Mratović/http://crosailingteam.hjs.hr

Danas se nastavljaju natjecanja u ove tri discipline, a pridružit će im se i Ivan Kljaković Gašpić u Finnu.

“Mislim da će biti presudno mirno jedriti, svaki detalj će puno značiti, svako mjesto će puno značiti, bodovi će biti jako tijesni, vidjeli smo to već u nekoliko situacija. Zbog uvjeta na moru plasmani će se često mijenjati i treba ostati miran i koncentriran. Svaki bod treba sačuvati, pokoji po mogućnosti oteti protivnicima i onda će vjerujem biti dobro “ razmišlja Ivan.

Ivan Kljaković Gašpić

Ivan Kljaković Gašpić

Šime Fantela i Igor Marenić odradili su premjeravanje, Pavle Kostov i Petar Cupać trening i kažu: ‘ U punom smo pogonu!’

Šime Fantela i Igor Marenić/Getty Images

Šime Fantela i Igor Marenić/Getty Images

Pavle Kostov i Petar Cupać

Pavle Kostov i Petar Cupać

Raspored natjecanja na Olimpijskim igrama Rio 2016 može se pronaći ovdje

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.