HRVATSKA - SRBIJA 7-11 (2-3, 1-3, 2-3, 2-2)

O.I. Rio 2016: Srbija srušila snove Hrvatske o zlatu , vaterpolisti osvojili srebro!

O.I. Rio 2016: Srbija srušila snove Hrvatske o zlatu , vaterpolisti osvojili srebro!

"Srbi su zasluženo pobijedili jer su bili bolji u svim segmentima igre", kazao je Andro Bušlje.

Sandro Sukno foto: HVS/ HINA/ Damir SENÈAR /ds

U finalu olimpijskog vaterpolskog turnira Hrvatska je izgubila od  Srbije, koja je pobjedom 7:11  (2:3, 1:3 , 2:3, 2:2) objedinila europsku, svjetsku i olimpijsku titulu. Vaterpolistima Hrvatske je tako pripala medalja srebrnog sjaja.

Treba stvari realno sagledati i  reći kako su  vaterpolisti Srbije zasluženo stigli do zlata. Kod Hrvatske najbolji je bio Sandro Sukno sa tri gola. U momčadi Srbije istaknuo se Dušan Mandić sa četiri pogotka.

Ovo je tako deveta medalja za hrvatske sportaše u Riju te ukupno treća za vaterpoliste, koji su bili srebrni u Atlanti 1996. i zlatni u Londonu 2012. godine.

 “Nema se tu što filozofirati. U ovom trenutku treba bit čovjek i bit sportaš i iskreno priznati da je Srbija bolja od nas. Koliko god nam to teško bilo, dobili su nas zasluženo kao i u prijašnjim finalima. Pokušavali smo sve, vidjeli ste i sami, ali jednostavno nije išlo. Razbili su nas sa šutevima izvana, nažalost nismo imali dovoljno koncentracije da to obranimo. To je glavni razlog zbog kojeg smo izgubili. Oni su bili kvalitetnija momčad, a u prilog nam nije išao ni sudački kriterij. S ovakvim kriterijem se protiv Srbije ne može igrati jer je to ‘klanje’ u bazenu”, rekao je izbornik Tucak.

Svoje viđenje utakmice dao je i Andro Bušlje  koji je potvrdio izbornikove riječi o zasluženoj pobjedi Srbije.

“Srbi su zasluženo pobijedili jer su bili bolji u svim segmentima igre. Mi se nismo držali taktičkog dogovora iz svlačionice. U obrani nismo ginuli jedan za drugoga, a u napadu smo bili brzopleti. Srebro je ipak ogroman uspjeh ove generacije u koju su vjerovali samo nas 13 igrača i treneri i nitko više”, kazao je Bušlje.

HRVATSKA – SRBIJA  7-11 (2-3, 1-3, 2-3, 2-2)

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković, Lončar, Joković, Bukić, Macan, Bušlje, Sukno 3, Krapić, Šetka 1, Garcia 2, Bijač.

SRBIJA: Gojko Pijetlović, Mandić 4, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk, Duško Pijetlović 2, Nikić 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović, Stefan Mitrović 1, Branislav Mitrov

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.