O.I. Rio 2016: Starčević: Mislim da sam opravdao olimpijsku pozivnicu

O.I. Rio 2016: Starčević: Mislim da sam opravdao olimpijsku pozivnicu

Božo Starčević 5. na Olimpijskim Igrama u Rio de Janeiru

Podsjetimo na put Bože Starčevića na ovom Olimpijskom turniru. U osmini finala pobijedio je višestrukog Prvaka Svijeta Turčina Selcuka Cebija rezultatom 2:1. U četvrtfinalu je bio bolji od Amerikanca Andrewa Biseka rezultatom 2:0, no onda je stiglo polufinale i Rus RomanVlasov od kojeg je Božo nažalost izgubio rezultatom 3:6. U borbi za brončanu medalju tijesno je poražen od Korejca Kima 4:6

Ostaje nam žaliti zbog sudačke pogreške u polufinalnoj borbi protiv aktualnog Olimpijskog i Svjetskog prvaka Romana Vlasova, kada na kraju prve runde nije sviran tuš. Tada bi Božo ušao u finale te bi se borio protiv Danca Madsena.

Evo  što je naš borac rekao nakon nastupa i osvojenog petog mjesta:

“Da mi je netko prije Olimpijskih igara rekao da ću ostvariti ovakav rezultat, pristao bih na njega. No sada mi je žao da nisam uspio uzeti to odličje za Hrvatsku koje čekamo više od 30 godina. Očekivao sam da će se Koreanac slabije braniti u parteru, ali da sam znao da ću ga moći tako lako okrenuti, napravio bih to odmah da dobijem tu pobjedu”, rekao je sjajni Starčević i nastavio:

“Došao sam s pozivnicom, no oni s kojima sam bio u grupi nisu bili sretni kada su vidjeli moje ime jer svi znaju da sam po kvaliteti i trebao biti ovdje. Mislim da sam sada opravdao tu pozivnicu.”

Peto mjesto je veliki uspjeh i zato danas dočekajmo Božu u zagrebačkoj zračnoj luci, vrijeme dolaska našeg reprezentativca je predviđeno za 21 sat i 30 minuta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.