O.I. Rio 2016: Starčević u borbi za brončano odličje

O.I. Rio 2016: Starčević u borbi za brončano odličje

Jedini hrvatski predstavnik na olimpijskim igrama u hrvanju Božo Starčević nije uspio u polufinalu kategorije do 75 kilograma grčko-rimskim stilom svladati branitelja naslova, pobjednika iz Londona Romana Vlasova, koji je slavio sa 6:3.

No, sporan je ostao trenutak sa samog kraja prve runde, kada je Starčević spektakularno bacio Rusa na pod, a za to je dobio samo dva boda. Hrvatska delegacija tražila je tuš, ali neuspješno. Da li je hrvatski hrvač zaslužio više ostat će pitanje…Trener Davor Lukić uzalud je prosvjedovao, zaradio i javnu opomenu, ali suci nisu željeli pregledati snimku završne akcije u prvoj rundi.

Starčević se nije predavao i uspio je u drugoj rundi smanjiti zaostatak na tri boda, imao dvaput priliku u parteru još se više bodovno približiti Vlasovu, ali se ruski hrvač obranio u obje situacije, a ni sudac na strunjači nije Starčeviću ostavio previše vremena da do kraja razvije svoj napad. Tako je 27-godišnji član zagrebačkog Metalca ostao bez prilike za pobjedu, nakon što je na putu do polufinala prvo svladao trostrukog svjetskog prvaka Turčina Selčuka Čebija (2-1), a u četvrtfinalu bio bolji od (2-0) Amerikanca Andrewa Biseka, dvostrukog osvajača bronce na svjetskim prvenstvima.

Ipak, Starčević će imati priliku doći do brončanog odličja protiv jednog od hrvača koji će se kroz repasaž probiti do te borbe. Taj će meč biti na programu kao četvrti od 22 sata po hrvatskom vremenu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.